Hlavní obsah

Juventus - Sampdoria 2:1Ronaldo vrátil Juventus na vítěznou vlnu. Už vede tabulku střelců

Turín
Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu Turín v 19. kole italské ligy doma porazili Sampdorii Janov 2:1 díky dvěma gólům Cristiana Ronalda a po středeční remíze 2:2 s Atalantou Bergamo se vrátili na vítěznou vlnu. Za Sampdorii odehrál závěrečných osm minut český reprezentant Jakub Jankto. Fotbalisté Neapole přehráli Boloňu 3:2 a z druhého místa tabulky ztrácejí devět bodů na Juventus.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Cristiano Ronaldo z Juventusu po výhře nad Sampdorií.

Článek

Juventusu dokonale vyšel začátek. Už ve druhé minutě dostal prostor Ronaldo a přízemní střelou propálil brankáře Emila Audera. Favorit po půlhodině hry vedení ztratil, protože ruku Emreho Cana potrestal z penalty Fabio Quagliarella. Pětatřicetiletý veterán se trefil v devátém utkání po sobě, což se v italské lize naposledy povedlo Francouzi Davidu Trézéguetovi v roce 2005.

Ve druhé půli zahrál rukou v šestnáctce také Alex Ferrari a Ronaldo z dalšího pokutového kopu vrátil "Staré dámě" vedení. Portugalský kanonýr si v aktuální sezoně Serie A polepšil na 14 branek a vede tabulku střelců o jeden gól před Polákem Krzysztofem Piatekem z Janova.

V nastaveném čase se sice povedenou ranou do horního růžku prosadil Riccardo Saponara, ale radost hráčů Sampdorie trvala jen pár minut, než videorozhodčí odhalil předcházející ofsajdové postavení.

Juventus má v polovině soutěže na kontě 53 z možných 57 bodů, čímž o bod překonal vlastní rekord z ročníků 2005/06 a 2013/14. Svěřenci Massimiliana Allegriho v této ligové sezoně nevyhráli pouze při remízách s Janovem a Bergamem.

AS Řím zvítězil v Parmě 2:0 a poskočil na pátou pozici. Góly dali ve druhém poločase Bryan Cristante a Cengiz Ünder. Reprezentační útočník Patrik Schick, který ve středu přispěl brankou k triumfu 3:1 nad Sassuolem, naskočil do hry až v 84. minutě.

Třetí Inter Milán porazil Empoli na soupeřově hřišti 1:0 a nejtěsnější výhry dosáhl ve třetím z posledních čtyři kol. Zápas rozhodl Keita Baldé.

AC Milán zdolal Spal 2:1, dočkal se první výhry i vstřelených gólů po čtyřech ligových utkáních a je pátý. Hosty poslal do vedení ve 13. minutě Andrea Petagna, ale Samu Castillejo rychle srovnal a v 64. minutě vstřelil vítězný gól Gonzalo Higuaín. "Rossoneri" náskok udrželi, přestože závěr dohrávali bez vyloučeného Susa.

Český záložník Antonín Barák pouze z lavičky Udine sledoval domácí výhru 2:0 nad Cagliari. Mezi střelce se zapsali Ignacio Pussetto a Valon Behrami. Udine naplno bodovalo poprvé po pěti kolech.

Foto: Ciro De Luca, Reuters

Fanoušci SSC Neapol vyjádřili během utkání Serie A s Boloňou podporu obránci SSC Kalidouovi Koulibalymu, který byl v minulém kole terčem rasistických útoků ze strany příznivců Interu Milán. Fanoušci si dali na tvář podobiznu zmíněného neapolského hráče tmavé pleti.

Ciro De Luca

Bergamo v osmigólové přestřelce zvítězilo na hřišti Sassuola 6:2. Ve druhém poločase diváci viděli šest branek, střídající Josip Iličič se blýskl hattrickem během závěrečné čtvrthodinky.

Fotbalisté Chieva se jako poslední tým z pěti největších evropských lig dočkali vítězství. V duelu nejslabších celků soutěže porazili předposlední Frosinone 1:0.

Neapol na domácím hřišti vydřela vítězství nad Boloňou 3:2, když o něm rozhodl až dvě minuty před koncem gólem Mertens.

Italská fotbalová liga - 19. kolo:
Juventus Turín - Sampdoria Janov 2:1 (2. a 65. z pen. Ronaldo - 33. Quagliarella z pen.)
Chievo - Frosinone 1:0 (76. Giaccherini)
Empoli - Inter Milán 0:1 (72. Keita Baldé)
FC Janov - Fiorentina 0:0
Lazio Řím - FC Turín 1:1 (62. Milinkovič-Savič - 45.+3 Belotti z pen.)
Parma - AS Řím 0:2 (58. Cristante, 75. Ünder)
Sassuolo - Bergamo 2:6 (51. a 58. Duncan - 74., 87. a 90.+2 Iličič, 19. Zapata, 42. Gómez, 54. Mancini)
Udine - Cagliari 2:0 (39. Pussetto, 57. Behrami),
Neapol - Boloňa 3:2 (16. a 51. Milik, 88. Mertens - 37. Santander, 80. Danilo)
AC Milán - Spal Ferrara 2:1 (16. Castillejo, 64. Higuaín - 13. Petagna)

Reklama

Související témata: