Hlavní obsah

Ronaldo předal šéfům Juventusu seznam s posilami. Koho chce Portugalec?

Turín/Praha

Ukázal prstem na posily. Letos to totiž Staré dámě v Lize mistrů znovu nevyšlo. Senzační obrat v osmifinále proti Atlétiku Madrid vystřídalo zklamání ve čtvrtfinále s Ajaxem. Vysněná trofej pro vítěze Champions League se ani letos do Turína nepodívá. Náplastí sice může být osmý domácí ligový titul v řadě, ale kvůli tomu Juventus rekordní sumu za Ronalda do Madridu loni neposílal. Vedení klubu se proto rozhodlo Portugalce zeptat na to, koho chce pro příští sezonu na hřiště k sobě.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Hvězda Juventusu Cristiano Ronaldo slaví mistrovský titul v Itálii.

Článek

Útok na klubový fotbalový Olymp se odkládá. Minimálně do další sezony. Vedení Juventusu se proto rozhodlo udělat neskutečný krok, zeptalo své největší hvězdy Ronalda na doporučení, o koho má v létě Stará dáma usilovat v létě na přestupovém trhu.

Podle italského deníku Corriere dello Sport předal pětinásobný držitel Zlatého míče vedení Juventusu seznam šesti hráčů, které by v příštím ročníku měli být největší hvězdě nápomocni k naplnění turínského snu o pozvednutí poháru, kterým se Stará dáma mohla pyšnit naposledy v sezoně 1995/1996. A oči CR7 se pochopitelně upínají zpět na Santiago Bernabéu, kde Portugalec strávil svá nejúspěšnější léta.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Juventus slaví mistrovský titul. Šampaňské na oslavu chutnalo i Cristianu Ronaldovi.

Raphaël Varane

Pětadvacetiletý mistr světa z Francie. Spolehlivý obránce Bílého baletu. Real ho nejspíš prodat nehodlá. Ve smlouvě má výstupní klauzuli ve výši nezaplatitelných 500 milionů eur, která má každého, kdo by o Varaneho projevil zájem, předem varovat a také připravit na to, že v případě zájmu se bude sahat hluboko do kapsy

Isco

Sedmadvacetiletý španělský záložník si v Realu s Ronaldem rozuměl. Zdálo se, že je na odchodu, ale po návratu Zinédina Zidana se situace změnila. Bude tak záležet hlavně na ochotě klubu svého špílmachra prodat.

João Félix

Vycházející hvězda světového fotbalu. V dresu Benfiky zářil v domácí soutěži i Evropské lize. S Ronaldem se potkal v portugalské reprezentaci. Zájem o něj mají kluby napříč celou Evropou.

Foto: Pedro Nunes, Reuters

Talentovaný klenot Benfiky Lisabon João Félix si během čtvrtfinále Evropské ligy proti Frankfurtu připsal hattrick.

Kostas Manolas

Jeden z nejlepších obránců Serie A. Nastupuje za AS Řím. Sedmadvacetiletý Řek s výstupní klauzulí ve výši 36 milionů eur.

Federico Chiesa

Jednadvacetiletý italský reprezentant. Zářil v Sérii A i v italském poháru a v dresu Fiorentiny nasbíral letos 12 gólů. Hraje na hrotu.

Tanguy Ndombélé

Dvaadvacetiletý záložník Lyonu, který zářil během letošní Ligy mistrů. Zájem o něj mají i další evropské velkokluby včetně Realu Madrid.

Foto: Emmanuel Foudrot, Reuters

Hatem Ben Arfa svádí sprintový souboj o míč s Tanguyem Ndombeleem během semifinále francouzského poháru.

Čtyřiatřicetiletý Ronaldo avizoval, že v klubu chce zůstat až do vypršení své smlouvy. To, jestli se mu s Juventusem podaří získat svou šestou trofej pro vítěze Ligy mistrů je ve hvězdách, stejně jako to, jestli klub do příští sezony splní Ronaldova přestupová přání. To, že úspěch jeho italské mise bude měřen na základě případného zisku tohoto poháru je však jisté.

Reklama

Související témata: