Hlavní obsah

Legendární San Siro čeká demolice. Vedle něj vyroste moderní aréna s menší kapacitou

Prezident klubu AC Milán Paolo Scaroni pro agenturu ANSA potvrdil, že legendární stadion San Siro čeká v brzké době demolice. Stavba nového stadionu v bezprostřední blízkosti stávajícího stánku dostala přednost před modernizací původního San Sira. Fanoušci AC i Interu by se do nového hlediště měli poprvé podívat v sezoně 2022/23.

Foto: Sport.cz

Legendární stadion San Siro bude brzy zbourán a nahrazen novou moderní arénou.

Článek

Dvaasedmdesátiletý prezident Paolo Scaroni potvrdil, že se konečně podařilo najít společnou řeč ohledně budoucnosti se zástupci Interu, kteří dlouhodobě upřednostňovali modernizaci stávajícího stadionu.

Nová aréna by měla být otevřena v sezoně 2022/23 a oproti stávajícímu San Siru bude jeho kapacita snížena na 60 000 návštěvníků. Současný stadion je pro 80 000 diváků. Nová stavba má vyjít na 700 milionů eur, což je přibližně 18 miliard korun.

Podle Scaroniho by modernizace byla příliš nákladná. „Postavíme nové San Siro, které bude stát hned vedle toho původního," řekl prezident deníku Gazzetta dello Sport. „Starý stadion bude poté zdemolován a na jeho místě vyrostou nové budovy," dal Ital najevo, že zásadní modernizací projde i široké okolí.

Během stavby nového svatostánku budou oba týmy hrát na stávajícím stadionu. Stavební práce tedy nebudou oba kluby ze sportovního hlediska nijak omezovat.

Reklama

Související témata: