Hlavní obsah

Juventus povede po návratu do první ligy Ital Ranieri

TURÍN

Po roční pauze mezi elitou se fotbalisté Juventusu představí od nové sezóny v italské lize pod vedením Claudia Ranieriho. Pětapadesátiletého trenéra se zkušenostmi i ze zahraničních štací včetně londýnské Chelsea dnes turínský klub angažoval jako nástupce Francouze Didiera Deschampse. Smlouvu Ranieri podepsal na tři roky, za sezonu si údajně vydělá milión eur.

Foto: archiv

Barvy Juventusu hájí i bývalý reprezentační kapitán Pavel Nedvěd.

Článek

"Nabídka přišla jako blesk z čistého nebe. Nečekal jsem ji, ale Juventusu se nedá říct ne! Je to pro mě obrovská příležitost," řekl Ranieri na pondělní tiskové konferenci. Jeho cílem prý bude vrátit slavný Juventus tam, kam patří. "Aby fanoušci zase byli na Juve hrdí. A to nejen na domácí scéně, ale i v Evropě," zavázal se.

Italská média už na sklonku minulého týdne přinesla informaci, že by se Ranieri po úspěšné záchranářské misi v Parmě měl stát koučem Juventusu, trenér ale zvažoval ještě nabídku z Manchesteru City. Nakonec dal přednost bývalému italskému mistrovi, který o titul vinou korupční aféry přišel a navíc musel prožít sezónu v druhé lize.

Deschamps slavný klub dovedl zpátky mezi elitu, před pár dny ale sám rezignoval, zřejmě kvůli sporům se sportovním ředitelem klubu o složení kádru. Mezi jeho opory patří i český záložník Pavel Nedvěd. Velký zájem mělo vedení Juventusu nejprve o svého bývalého trenéra Marcella Lippiho, ten však odmítl.

Reklama

Související témata: