Hlavní obsah

Brescia znovu prohrála, Balotelli hrozil odchodem ze hřiště

Aktualizováno

Fotbalisté Brescie prohráli v italské lize potřetí za sebou a po porážce 1:2 ve Veroně zůstávají v sestupovém pásmu. Za hosty odehrál celých 90 minut Aleš Matějů, jeho spoluhráč Jaromír Zmrhal zůstal na lavičce. Do zápasu nezasáhl ani Antonín Barák z Udine, které vyhrálo v Janově 3:1.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Hvězda fotbalové Brescia Mario Balotelli.

Článek

Utkání ve Veroně poznamenaly údajné rasistické urážky domácích fanoušků na adresu Maria Balotelliho, který pohrozil odchodem ze hřiště. Zápas byl kvůli chování diváků ve druhém poločase zhruba na čtyři minuty přerušen poté, co naštvaný Balotelli sebral míč a nakopnul ho na tribunu s nejhlasitějšími příznivci.

Trenér Verony Ivan Jurič se však domácích fanoušků zastal s tím, že o rasismus nešlo. "Nebojím se říct, že dnes nešlo o rasistické pokřiky," řekl v rozhovoru pro Sky Sport Italia. "Možná zesměšňovali a pískali na skvělého hráče, ale o nic vážnějšího nešlo," dodal.

"Zeptejte se ho sami, o nic nešlo. Nesnáším rasismus a jsem ten první, kdo se proti němu postaví, když se to stane, ale dnes to nebyl ten případ. Fanoušci Balotelliho provokovali, bylo tam pár sarkastických pokřiků, ale rasismus ne. Kdo tvrdí něco jiného, tak lže," prohlásil Jurič.

Podobně mluvil i kouč Brescie Eugenio Corini. "Nic jsem neslyšel, ale byl jsem daleko. Když se rozhodčí rozhodl přerušit zápas a vyžádal si hlášení pro fanoušky, tak se něco muselo stát," přidal.

Balotelli na incident reagoval na instagramu, kde poděkoval především spoluhráčům i hráčům Verony, kteří ho ještě na hřišti utěšovali a přesvědčovali, ať v utkání pokračuje. "Od srdce všem děkuji. Ukázali jste, že jste opravdoví chlapi, ne jako ti, co navzdory důkazům vše popírají," napsal.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

⚠ #VeronaBrescia, cori contro #Balotelli: l'attaccante minaccia di lasciare il campo ➖ 😡 L’attaccante del #Brescia, preso di mira da alcuni disdicevoli cori razzisti, a metà ripresa della partita contro il Verona reagisce in maniera palese scalciando il pallone verso la curva dei sostenitori di casa e facendo chiaramente capire di voler abbandonare il terreno di gioco. A quel punto l'arbitro #Mariani, che inizialmente non aveva capito il gesto dell'attaccante e voleva ammonirlo, interrompe la partita per 4 minuti per poi riprenderla solo dopo l'annuncio dell'altoparlante che minacciava la sospensione della gara in caso di ripetizione degli insulti. Molto bello il gesto di avversari e compagni che hanno solidarizzato con Balotelli, abbracciandolo e cercando di calmarlo durante quei concitati minuti. L'attaccante è poi rimasto in campo, segnando anche la rete che ha riaperto le speranze dei suoi a 5 minuti dalla fine ma che non è riuscita a impedirE la sconfitta al suo Brescia. Un episodio, quello della reazione di Balotelli, che ha ricordato quanto fatto dal giocatore del #Messina #Zoro nel 2005 in una partita contro l'#Inter ➖ 💻 Il video su skysport.it #SkySerieA #SkySport #Calcio #Football

Příspěvek sdílený Sky Sport (Italia) (@skysport),Lis 3, 2019 v 8:50 PST

Domácí rozhodli o své výhře po přestávce. V 50. minutě hlavičkoval po rohovém kopu Eddy Salcedo Mora, po něm pálil přesně v 81. minutě Matteo Pessina. Za Bresciu korigoval o čtyři minuty později ranou z 20 metrů do horního rohu právě Balotelli. Brescia čeká na ligovou výhru od 21. září.

Udine přehrálo Janov navzdory tomu, že od 22. minuty prohrávalo po trefě Gorana Panděva. V 32. minutě vyrovnal Rodrigo De Paul a vítěznou branku hostů vstřelil v 87. minutě Ken Sema. V nastavení pojistil výhru Udine Kevin Lasagna.

Italská liga - 11. kolo
Bergamo - Cagliari 0:2 (32. vlastní Pašalič, 59. Oliva)
FC Janov - Udine 1:3 (22. Panděv - 32. De Paul, 87. Sema, 90.+3 Lasagna)
Hellas Verona - Brescia 2:1 (50. Salcedo Mora, 81. Pessina - 85. Balotelli)
Lecce - Sassuolo 2:2 (18. Lapadula, 42. Falco - 35. Toljan, 85. Berardi)
Fiorentina - Parma 1:1 (67. Castrovilli - 40. Gervinho)
AC Milán - Lazio Řím 1:2 (28. vlastní Bastos - 25. Immobile, 83. Correa)

Reklama

Související témata: