Hlavní obsah

Boloňa - Parma 2:2AS Řím i Lazio zvítězily, Krejčího Boloňa remizovala

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté Lazia Řím zvítězili ve 13. kole italské ligy gólem v nastavení 2:1 na hřišti Sassuola a na třetím místě tabulky udrželi dvoubodový náskok před městským rivalem AS, který vyhrál 3:0 nad Brescií. Boloňa s Ladislavem Krejčím v základní sestavě remizovala s Parmou 2:2 a ukončila sérii tří porážek. Sampdoria Janov, za kterou odehrál celý zápas Jakub Jankto, porazila Udine 2:1.

Článek

Lazio v Sassuolu natáhlo sérii ligových výher na pět. Úvodní gól dali hosté v 34. minutě, kdy patnáctou branku v sezoně zaznamenal nejlepší střelec Serie A Ciro Immobile. Těsně před poločasem vyrovnal Francesco Caputo, ale Lazio strhlo vítězství na svou stranu v 91. minutě díky Felipemu Caicedovi.

AS Řím rozhodl utkání s poslední Brescií také ve druhé půli. V 49. minutě se hlavou trefil Chris Smalling, který o osm minut později nahrál Gianlucovi Mancinimu, a výhru stvrdil v 66. minutě Edin Džeko. Brescia, v jejímž dresu odehrál 28 minut český reprezentant Jaromír Zmrhal, utrpěla pátou ligovou porážku v řadě, příchod trenéra Fabia Grossa na začátku listopadu zatím nenese ovoce. Zmrhalův spoluhráč Aleš Matějů nemohl nastoupit kvůli trestu za vyloučení v předchozím utkání.

Boloňa ukončila sérii tří porážek a Krejčí u toho byl po celých 90 minut. Do vedení šli ale hosté v 17. minutě zásluhou švédského záložníka Dejana Kulusevského, ještě před přestávkou vyrovnal Rodrigo Palacio, nejlepší střelec týmu se čtyřmi ligovými brankami. Parma si vedení vzala zpátky v 71. minutě gólem Simoneho Iacoponiho, dělbu bodů ale zařídil v páté nastavené minutě domácí kapitán Blerim Dzemaili.

Celé utkání odehrál i Jankto, jehož Sampdoria porazila doma Udine 2:1. Hosté šli do vedení v 29. minutě zásluhou Ilji Nestorovského, za domácí otočili stav Manolo Gabbiadini a z penalty Gastón Ramírez. Češi působící v Udine Antonín Barák a Jan Kubala zůstali pouze na lavičce.

Italská fotbalová liga - 13. kolo:
Boloňa - Parma 2:2 (40. Palacio, 90.+5 Dzemaili - 17. Kulusevski, 71. Iacoponi),
AS Řím - Brescia 3:0 (49. Smalling, 57. Mancini, 66. Džeko)
Hellas Verona - Fiorentina 1:0 (66. Di Carmine)
Sassuolo - Lazio Řím 1:2 (45. Caputo - 34. Immobile, 90.+1 Caicedo)
Sampdoria Janov - Udine 2:1 (45.+6 Gabbiadini, 74. Ramírez z pen. - 29. Nestorovski)
Utkání Lecce - Cagliari bylo odloženo kvůli podmáčenému terénu
Sobotní výsledky

Reklama

Související témata: