Hlavní obsah

Slovenská hvězda k mistrovi Premier League? O Škriniara prý usiluje City

Manchester/Praha

Fotbalista Interu Milán Milan Škriniar by podle britského serveru The Mirror mohl během zimního přestupového období změnit dres. O čtyřiadvacetiletého slovenského reprezentanta má usilovat úřadující mistr Anglie Manchester City.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Milan Škriniar zpracovává balon v utkání 18. kola Serie A proti Neapoli.

Článek

Aktuálně třetí celek anglické Premier League v letošní sezoně obdržel v domácí soutěži v 21 utkáních už 24 branek. To je přesně o jeden gól více než za celý minulý ročník, kdy se stal mistrem. City se tak v zimním přestupovém období poohlíží po možnostech, jak vyztužit zraněním oslabenou obranu.

Podle ostrovních médií má trenér Josep Guardiola zájem o stopera Milana Škriniara jako o náhradu za francouzského obránce Aymerica Laporteho, který si na konci srpna poranil koleno a od té doby se v sestavě Citizens neobjevil.

Škriniar do Interu přestoupil v roce 2017 ze Sampdorie. Kolem rodáka ze Žiaru nad Hronom v minulosti kroužily přední evropské velkokluby. Mluvilo se o zájmu Barcelony a Realu Madrid. Bývalý hráč Žiliny navzdory spekulacím loni v Interu prodloužil smlouvu až do roku 2023.

Specializovaný server transfermarkt.com odhaduje cenu slovenského klenotu na 60 milionů eur (více než 1,5 miliardy korun).

Reklama