Hlavní obsah

Božský Ibra. Hit pro fanoušky, síla a klid na hřišti. Proč si s ním český reprezentant nevyměnil dres?

Praha

Starověký Řím měl svoje božstvo, to je ale dávná historie. Fotbalový Bůh teď sídlí v Miláně, hraje za tamní AC a svoji zkušenost už s ním má i český reprezentant Jakub Jankto. Se Zlatanem Ibrahimovicem se utkali v tamní Serii A a Sampdoria si odvezla bod ze výsledek 0:0. „Remíza ze San Sira není k zahození, ale mohli jsme vyhrát," přiznává Jankto v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Zklamaný útočník AC Milán Zlatan Ibrahimovic.

Článek

Za AC Milán nastoupil hvězdný Zlatan Ibrahimovic a v celé Itálii z toho bylo hotové šílenství. Asi se všechno točilo hlavně kolem něj, že?

Pro fanoušky to byl velký návrat. Už od rozcvičky skandovali jeho jméno. Mají ho hodně rádi. V AC zanechal velkou stopu.

Ale vy jste ho dokázali ubránit a odvezli jste si bod. Co na něj s odstupem pár dní říkáte?

Chtěli jsme a hlavně jsme mohli vyhrát. Šancí jsme měli dost. Musíme se zlepšit v koncovce. Nicméně bod ze San Sira není k zahození.

Ibrahimovic byl zklamaný. Říkal, že chtěl vyhrát a slavit jako bůh. Bylo těžké ho uhlídat?

Bylo vidět, že je velice silný na balonu. Vyhrál každý hlavičkový souboj a skvěle si s balonem rozuměl. Hrál s velkým klidem. Má hodně zkušeností a na hřišti to bylo opravdu vidět.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Legendární útočník Zlatan Ibrahimovic v akci v dresu AC Milán.

Vy jste dokonce dal gól, jenže ten nakonec neplatil. Mrzelo vše o to víc, že mohl být vítězný?

Já už slavil a najednou jsem viděl praporek nahoře. Bylo to všechno kontrolované VAR a nakonec to bylo správně posouzeno jako ofsajd. Škoda.

Nezašel jste po zápase za Zlatanem a nezkusil si vyměnit dres? Byla by to asi hodně cenná relikvie...

Nejsem typ, který chodí za hráči po utkání a chce měnit dres. Měním si ho bud s exparťáky, se kterými jsem dříve hrál, nebo s někým, koho znám.

Reklama

Související témata: