Hlavní obsah

Itálie obdivuje parádní trefu českého reprezentanta. Už jsem dal hezčí góly, směje se Jankto

Janov/Praha

Parádně volejem uklidil levačkou míč do sítě soupeře. K tomu přihrávkami připravil další dvě trefy svého týmu a byl za hvězdu. Český reprezentant Jakub Jankto může být s rozjezdem do roku 2020 spokojený. Jeho Sampdoria smázla na domácím hřišti Brescii s Mariem Balotellim a dvěma českými krajánky (Matějů, Zmrhal) jasně 5:1. "Gól, který jsem dal, patřil do kategorie hezčích, ale už jsem dal krásnější," usmívá se Jankto.

Foto: Profimedia.cz

Český fotbalový reprezentant Jakub Jankto ze Sampdorie Janov po vítězném ligovém utkání proti Brescii.

Článek

Zápas s Brescií nezačal dobře a nakonec skončil parádně. Asi nebylo příjemné, když jste prohrávali?

Určitě to nebylo příjemné. Spíš to byla studená sprcha. Nicméně paradoxně nás ten gól nakopl a od té doby jsme určovali tempo zápasu a zaslouženě vyhráli. Nakonec jsme mohli dát i víc než těch pět branek.

Klíčová a nakonec vítězná byla vaše parádní trefa na 2:1 v nastavení první půle (v přiloženém videu v čase 1:40 - 2:00). Byl to nejhezčí gól, jaký jste v poslední době dal?

Byla moc důležitá pro psychiku a sebevědomí směrem ke druhému poločasu. Co se týče gólu samého, tak jsem dal už krásnější. Nicméně tenhle určitě patří do kategorie hezčích. (směje se)

Nažhavil vás, co se týče koncovky, ten neuznaný gól proti AC Milán?

Takhle se to říct nedá. V každém utkání chcete dát gól a hlavně vyhrát. Proti AC Milán můj gól správně neuznali.

Kde se vzala ta vaše pohoda na začátku roku 2020?

Někdy máte lepší zápasy, někdy horší. Jsem rád, že jsem do nového roku vykročil správnou nohou a že se daří hlavně týmu. Určitě to teď ale nebude tak, že budu mít v zápase pokaždé tři kanadské body.

Gól jste vyšperkoval dvěma asistencemi, kdy při první situaci jste předložil Caprarimu do tutové a ideální pozice...

Centr se mi povedl. Důležité bylo hlavně to, že jsem věřil, že se balon odrazí právě tam, kam jsem chtěl, a že jsem šel za ním sprintem. To byl klíč ke všemu.

Po Ibrahimovicovi jste uhlídali další známé jméno. Jak moc zlobil Mario Balotelli?

Mario je na balonu fantastickej. Jako hráč je skvělý, o tom bez debat. Nicméně když prohrává nebo se mu úplně nedaří, tak začne být frustrovaný a dělá, co si zamane. A to se stalo právě proti nám.

V týmu soupeře nastoupil Aleš Matějů, na lavičce seděl i Jaromír Zmrhal. Stihli jste po utkání prohodit pár vět a s kterým z krajanů jste si vyměnil dres?

Samozřejmě jsme spolu mluvili. A dres jsem si vyměnil s oběma. Jak s Aldou, tak se Zmrhym.

Reklama

Související témata: