Hlavní obsah

Sarri přiznal frustraci z Messiho. Chce pomoci Ronaldovi k šestému Zlatému míči

Turín/Praha

Italský kouč Maurizio Sarri se po středečním vítězném zápase Juventusu v osmifinále Italského poháru rozmluvil ohledně rivality mezi Cristianem Ronaldem a Lionelem Messim. Podle fotbalového stratéga Staré dámy je „otravné“, že existuje někdo, kdo získal více Zlatých míčů než čtyřiatřicetiletý Portugalec.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Trenér Juventusu Turín Maurizio Sarri

Článek

Pětinásobný vítěz Ligy mistrů s Manchesterem United a Realem Madrid v utkání osmifinále Italského poháru proti Udinese chyběl kvůli nemoci. Stará dáma jeho služby nikterak nepostrádala. S dvanáctým celkem Serie A si poradila jednoznačně 4:0. Na pozápasové tiskové konferenci ovšem na Ronalda řeč i tak přišla.

„Chtěl bych pomoci Cristianovi vyhrát jeho šestý Zlatý míč," nechal se slyšet neapolský rodák. „Je opravdu otravné, že existuje někdo, kdo jich vyhrál více než on," narážel Sarri na fakt, že barcelonský klenot Messi má o jedno ocenění více.

„Přemýšlím o něm a myslím, že mu s tím pomůžu, je to můj cíl a je to cíl celého týmu. Je správné to pro něj udělat," řekl Sarri, který koncem loňského roku musel před novináři několikrát odmítat bující spekulace o vzájemných rozporech s Ronaldem.

Messi vyhrál svůj šestý Zlatý míč v prosinci loňského roku. Nikdo před ním na takový počet nedosáhl. Ronaldo by svého rivala rád napodobil. V letošním ročníku má na kontě v dresu Staré dámy 16 branek ve 23 utkáních a jeho forma šla v posledních týdnech znatelně nahoru. Vystřílí si brzy pětatřicetiletý Ronaldo svou vysněnou trofej?

Reklama

Související témata: