Hlavní obsah

Ibrahimovic se udržuje fit tréninkem s Hammarby

Zatímco většina jeho spoluhráčů z AC Milán je odkázána pouze na individuální přípravu v domácím prostředí, Zlatan Ibrahimovic se udržuje fit ve Švédsku společným tréninkem s týmem Hammarby. V rodné zemi slavného fotbalového útočníka totiž platí v boji s koronavirem mírnější opatření.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Zlatan Ibrahimovic se připravuje ve Švédsku.

Článek

Ibrahimovic do Švédska přicestoval v polovině března, když byla kvůli rozšíření nemoci covid-19 přerušena italská liga. Pro trénink si zvolil stockholmský klub Hammarby, kde k nelibosti fanoušků rodného Malmö loni koupil čtvrtinový podíl. Ve Švédsku mohou týmy trénovat společně, neboť zakázána jsou shromáždění až nad 50 lidí.

Osmatřicetiletý Ibrahimovic stačil od svého prosincového návratu do AC Milán, kde působil už dříve, odehrát deset soutěžních zápasů a vstřelit čtyři branky. Podle spekulací však po změnách ve vedení klubu v příští sezoně v Miláně pokračovat nebude.

Vzhledem ke svým vazbám na Itálii, kde hrál také za Inter Milán a Juventus Turín, založil Ibrahimovic po rozšíření nákazy online sbírku na pomoc nemocnicím na severu Itálie, do níž sám přispěl částkou 100.000 eur (2,7 milionu korun).

V Itálii si nemoc covid-19 vyžádala přes 17 tisíc lidských životů, ve Švédsku podle úterních údajů zhruba 600.

Reklama

Související témata: