Hlavní obsah

Podle italského ministra by se mohlo 4. května začít trénovat

Řím

Italský ministr sportu Vincenzo Spadafora uvedl, že 4. května by se ve fotbalových klubech a dalších sportovních organizacích mohlo začít s tréninkem. Premiér Giuseppe Conte v pátek prodloužil celostátní karanténu o zhruba tři týdny do 3. května, poté by se opatření v koronavirem těžce zasažené zemi mohla začít uvolňovat.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Blaise Matuidi (vpravo) se spoluhráčem z Juventusu Cristianem Ronaldem během rozcvičení před zápasem.

Článek

Spadafora na facebooku vyzval sportovní federace, aby "nepromarnily tyto týdny" a připravily podrobné plány na okamžik, až budou moci obnovit činnost. V nejvyšší italské fotbalové lize zbývá do konce sezony odehrát ještě 12 kol.

Itálie, v níž platí karanténní opatření od začátku března, je zemí s nejvyšším počtem obětí nemoci covid-19 na světě. Podlehlo jí téměř 19 000 lidí a počet pozitivně testovaných se blíží 150 tisícům.

Bilance nových obětí a nově diagnostikovaných pacientů se nicméně v posledních dnech drží zhruba ve stejné výši a nestoupají už tolik jako v předchozích týdnech. To podle odborníků znamená, že epidemie covid-19 dosáhla vrcholu a situace se může začít brzy výrazněji zlepšovat.

Reklama

Související témata: