Hlavní obsah

Ronaldinho vystřelil AC Milán výhru, Inter deklasoval AS Řím

Dvě branky brazilské hvězdy Ronaldinha zajistily fotbalistům AC Milán vítězství 3:0 nad Sampdorií Janov. Milán, v jehož dresu v neděli odehrál celé utkání i český reprezentant Marek Jankulovski, se tak po pátém utkání v řadě bez prohry posunul ve vyrovnané tabulce italské ligy na šesté místo. Naopak Sampdoria na své první vítězství stále čeká a je až osmnáctá.

Článek

Rozhodující moment zápasu přišel deset minut po změně stran. Hostující Lucchini zahrál v pokutovém území rukou, po druhé žluté kartě byl vyloučen a pokutový kop proměnil Ronaldinho. Hvězdný útočník navíc krátce poté po rychlém brejku zvýšil náskok střelou k tyči. Na konečných 3:0 v nastavení upravil střídající Inzaghi. Na obě branky přihrál další Brazilec Kaká.

V duelu dvou nejlepších týmů minulé sezony potvrdil Inter Milán, že má letos mnohem lepší formu než AS Řím, a svého rivala na jeho hřišti jasně přehrál. Nakonec zvítězil 4:0, k čemuž dvěma góly pomohl švédský útočník Ibrahimovic, který má na kontě již pět ligových branek. Výhru pak dvěma povedenými střelami z hranice pokutového území potvrdili Stankovič a Nigerijec Obinna, pro kterého šlo o první zásah v dresu Interu.

Řím doplatil na nepovedené začátky poločasů. V prvním inkasoval po čtyřech minutách, v druhém zase Inter během úvodní desetiminutovky mířil přesně hned třikrát. Římu nepomohl ani návrat kapitána Tottiho, který se nedávno zapojil do přípravy po zranění. I kvůli jeho dosavadní absenci patří AS v tabulce až 14. místo.

Dosud vedoucí Lazio Řím překvapivě nestačilo na nováčka z Boloni, s nímž už v 27. minutě prohrávalo o tři branky. Ani snížení Rocchiho na ztrátě všech bodů nic nezměnilo. Poprvé v sezoně se do sestavy Lazia nedostal český stoper David Rozehnal, který seděl jen na lavičce.

Lazio tak spadlo až na páté místo, čehož využilo k posunu Udine. To sice na hřišti Lecce prohrávalo o dva góly, nakonec však vybojovalo alespoň bod za remízu 2:2. Druhé místo však drží jen díky lepšímu skóre před překvapením z Catanie a Neapolí.

Italská fotbalová liga - 7. kolo:
AC Milán - Sampdoria Janov 3:0 (55. z pen. a 66. Ronaldinho, 90.+1 Inzaghi), Boloňa - Lazio Řím 3:1 (12. a 27. Di Vaio, 5. Volpi - 50. Rocchi), Catania - Palermo 2:0 (68. Martinez, 86. Mascara z pen.), Chievo - Bergamo 1:1 (45. Mantovani - 65. Ferreira Pinto), FC Janov - Siena 1:0 (20. Biava), FC Turín - Cagliari 0:1 (86. Aquafresca), Lecce - Udine 2:2 (32. Tiribocchi, 52. Giacomazzi - 58. Sanchéz, 71. D'Agostino), AS Řím - Inter Milán 0:4 (4. a 47. Ibrahimovic, 54. Stankovič, 56. Obinna).

Reklama

Související témata: