Hlavní obsah

Juventus dal Lecce vítězný gól minutu před koncem

MILÁN

Fotbalisté Juventusu Turín v 15. kole italské ligy vyhráli 2:1 na hřišti Lecce, když rozhodující branku obstaral Brazilec Amauri minutu před koncem zápasu. Juventus udržel druhou příčku o skóre před AC Milán, který dnes vyhrál 1:0 nad Catanií. Tři body získaly i čtvrtá Neapol a pátá Fiorentina.

Článek

Juventus od začátku přebral iniciativu a především zásluhou velmi aktivního Giovinca si vypracoval několik nebezpečných šancí, kterým však chybělo přesnější zakončení. Až v 57. minutě byl faulován Giovinco, sám si postavil míč a z přímého kopu trefil přesně horní roh branky. V poslední desetiminutovce však Lecce začalo tlačit a Cacia vyrovnal parádním volejem ze sedmi metrů. Juventus nakonec strhl vedení zpět na svou stranu, když Amauri minutu před koncem hlavou uklidil míč do sítě.

"Naštěstí se můj tým nikdy nevzdává," uvedl po zápase trenér Juventusu Claudio Ranieri. "Moji hráči opravdu chtěli vyhrát a bojovali o to do poslední sekundy. Lecce nám to hodně ztížilo dobrou obranou, ale vírou ve vítězství jsme je zlomili," dodal.

Celé utkání v dresu Juventusu odehráli Zdeněk Grygera i Pavel Nedvěd, který nastoupil, přestože se v týdnu potýkal se svalovými problémy.

Pochroumaný sval nepustil do hry Brazilce Ronaldinha, AC Milán si i bez něj poradil s Catanií. O jedinou branku zápasu se v 65. minutě postaral jiný Brazilec Kaká, jehož hlavičku po rohovém kopu ještě lehce tečovala hostující obrana mimo dosah brankáře. K výhře přispěl i český reprezentant Marek Jankulovski, který v první půli hrál na obvyklém postu levého beka a po změně stran se posunul do zálohy.

Další povedený výkon předvedl italský reprezentační střelec Gilardino, který dvěma góly pomohl Fiorentině k vítězství 4:1 na půdě FC Turín. Jedenáctý gólem v sezoně atakoval první místo v tabulce střelců, které s dvanácti zásahy kraluje Milito z FC Janov. Ten dnes jediným gólem rozhodl janovské derby se Sampdorií.

Serie A - 15. kolo:
AC Milán - Catania 1:0 (65. Kaká), Bergamo - Udine 3:0 (20. Valdes, 78. Doni, 88. Vieri), Cagliari - Palermo 1:0 (34. Fini), FC Turín - Fiorentina 1:4 (77. Rosina z pen. - 43. a 84. Gilardino, 3. Mutu, 75. Kuzmanovič), Lecce - Juventus Turín 1:2 (83. Cacia - 57. Giovinco, 89. Amauri), Neapol - Siena 2:0 (62. Maggio, 72. Denis), Reggina - Boloňa 2:2 (40. Corradi, 56. Barreto - 53. Valiani, 60. Di Vaio), Sampdoria Janov - FC Janov 0:1 (50. Milito).

Reklama

Související témata: