Hlavní obsah

Příběh talentovaného fotbalisty má tragický konec. Ve věku 21 let zemřel na zástavu srdce

Fotbalový svět pláče. Italský velkoklub AS Řím zveřejnil tragickou zprávu. Ve věku 21 let zemřel bývalý člen jeho akademie Joseph Bouasse. Bývalý záložník se do Itálie dostal v roce 2015 jako uprchlík. Nedávno podepsal profesionální smlouvu s Universitateou Kluž. Za klub ale k zápasu nenastoupil, když skonal v Římě na zástavu srdce.

Foto: Sport.cz

Fotbalista Joseph Bouasse náhle zemřel ve věku 21 let.

Článek

Joseph Bouasse se do Evropy dostal v rámci uprchlické vlny v roce 2015 z rodného Kamerunu. Podle serveru ESPN tehdy šestnáctiletému talentovanému fotbalistovi gang převaděčů slíbil zajištění zářné kariéry profesionála. Jednalo se ale o podvod a mladík se brzy po příjezdu do italské metropole ocitl v uprchlickém centru.

Nakonec se zdálo, že se na něj přeci jen usmálo štěstí, když si ho v průběhu přátelského utkání mezi juniorkou AS Řím a týmem složeným z uprchlíků vybrali zástupci italského velkoklubu do mládežnické akademie.

Prosadit se do A týmu se Bouassemu ale nepodařilo a zamířil do italské Serie B. Nedávno podepsal kontrakt s klubem v Kluži, který hraje druhou nejvyšší rumunskou soutěž.

Příběh talentovaného Kamerunce má ale tragickou tečku. V neděli jej v Římě postihla zástava srdce a ve věku 21 let náhle zemřel.

„Klub je zdrcený zprávou o smrti našeho bývalého hráče Josepha Bouasseho. Naše myšlenky jsou s jeho blízkými," uveřejnili zástupci AS Řím v pondělí smutnou zprávu.

Reklama