Hlavní obsah

Ronaldo nemusí ani hrát. Jen na Instagramu vydělá přes miliardu, víc než na hřišti za Juventus

Aktualizováno

Počítat zisky hvězdných fotbalistů jen podle toho, co jim vynášejí hráčské smlouvy s kluby, je velká chyba. Ti opravdu top plejeři totiž vydělají větší peníze mimo hřiště než na něm. Třeba díky postům na Instagramu.

Foto: Sport.cz

Cristiano Ronaldo nastupuje do svého letadla.

Článek

Podle nové analýzy Buzz Bingo má největší příjmy na světě z aktivit na Instagramu Cristiano Ronaldo. 35letý Portugalec má na této síti 222 milionů sledujících. 43 sponzorských postů mu za uplynulých 12 měsíců vyneslo 41,7 milionu liber, tedy přes 1,2 miliardy korun.

Jen pro srovnání, za stejné období (ještě před snižováním platů kvůli pandemii) si díky hráčské smlouvě v Juventusu vydělal 27,3 milionu liber, tedy o 14 milionů liber méně než aktivitami na jedné sociální síti.

V pořadí všech světových celebrit co do příjmů z Instagramu je hned za ním na druhém místě žebříčku jeho velký rival Lionel Messi z Barcelony (25,2 milionu liber). Až za nimi je na třetím místě modelka Kendall Jenner (21,2 milionu liber).

Páté místo patří možná trochu překvapivě kapitánovi indického kriketového týmu Viratu Kohliovi, který už ale za globálními fotbalovými hvězdami výrazně zaostává (13 milionů liber).

Před hvězdu PSG Neymara (6,7 milionu liber) se vešel ještě fotbalový důchodce David Beckham (9,6 milionu liber). Elitní desítku uzavírá Zlatan Ibrahimovic (6,3 milionu liber).

Reklama

Související témata: