Hlavní obsah

Nedvěd mířil do tyčí a Juventus remizoval se Sampdorií

Fotbalisté Juventusu Turín nevyužili svůj drtivý tlak v zápase se Sampdorií Janov a získali jen bod za remízu 1:1. Změnit to mohl český záložník Pavel Nedvěd, ale ve dvou velkých šancích trefil jen brankovou konstrukci. Juventus tak na druhém místě ztrácí na vedoucí Inter Milán už devět bodů, poté co lídr tabulky vyhrál milánské derby nad AC 2:1.

Článek

Sampdoria se rychle ujala vedení po trefě lednové posily Pazziniho, ale pak si vytvořil jasnou převahu Juventus. A hlavní roli v tom hrál Nedvěd, který rozjížděl většinu akcí. Sám se pak dostal do dvou jasných šancí. Nejprve si zaběhl za obranu, obstřelil gólmana, ale trefil jen tyč. Míč se pak ještě kutálel po brankové čáře. V závěru první půle si pak naskočil na centr, ale osamocený hlavičkoval jen do břevna.

Juventus se vyrovnání dočkal až po hodině hry, kdy se prosadil Brazilec Amauri, ale i přes další šance už na vítězný gól nedosáhl. Stejně jako Nedvěd odehrál celé utkání i reprezentační bek Zdeněk Grygera.

Milánské derby pro Inter

Milánské derby se dlouho vyvíjelo jasně pro Inter. Po čtvrthodině hry sice ještě Stankovičovu šanci zmařil skvělým obraným zákrokem Ambrosini, ale v 29. minutě se již změnilo skóre, třebaže Adriano dopravil míč do sítě rukou. Navíc ještě do poločasu se přeci jen prosadil Stankovič. Poté co Ibrahimovic vyhrál hlavičkový souboj, srbský záložník byl u míče dřív než český bek Marek Jankulovski.

Opora české reprezentace chybu napravila dvacet minut před koncem. Jankulovski vnikl do pokutového území a zpětnou přihrávkou našel skórujícího Pata. O chvíli později se trefil i Inzaghi, ale rozhodčí vyrovnávací gól kvůli ofsajdu neuznal. Inter výhrou udělal významný krok směrem k obhajobě titul.

Zápas jako na houpačce se hrál v Janově, kam zavítala Fiorentina. Domácí se dostali do tříbrankového vedení, přestože hráli od 31. minuty v deseti bez vyloučeného Biavy. Jenže půl hodiny před koncem z penalty snížil Mutu a odstartoval stíhací jízdu, kterou v poslední minutě sám zakončil vyrovnávací brankou na konečných 3:3.

Povedená sedmiminutovka přinesla Bergamu nečekané vítězství 3:0 nad AS Řím. Dlouho byl zápas vyrovnaný, než krátce po změně stran otevřel skóre domácí Capelli a hned v zápětí v rozmezí čtyř minut dvakrát skóroval kapitán Doni. Hosté prohráli poprvé po sedmi zápasech a přišli o páté místo.

Italská fotbalová liga - 24. kolo:
Bergamo - AS Řím 3:0 (55. a 59. Doni, 52. Capelli), Cagliari - Lecce 2:0 (49. Fini, 90. Matri), Chievo - Catania 1:1 (90. Colucci - 10. Ledesma z pen.), FC Janov - Fiorentina 3:3 (12. Motta, 38. Palladino, 56. Milito z pen. - 60. z pen. a 90. Mutu, 80. Gilardino), Juventus Turín - Sampdoria Janov 1:1 (62. Amauri - 10. Pazzini), Reggina - Palermo 0:0, Siena - Udine 1:1 (50. Maccarone z pen. - 72. Di Natale), Inter Milán - AC Milán 2:1 (29. Adriano, 44. Stankovič - 70. Pato).

Reklama

Související témata: