Hlavní obsah

Milánské derby Beckham prohrál, s návratem do LA se ale smířit nehodlá

PRAHA

Hvězdný anglický fotbalista David Beckham by podle svých slov dělal velké drahoty, kdyby se měl 9.března hlásit zpět v klubu Los Angeles Galaxy, odkud je v AC Milán na hostování. Nic na jeho touze zůstat na Apeninském poloostrově nezměnila ani nedělní prohra v derby 1:2 s Interem. „Vím, že by bylo ohromně těžké vrátit se po tom všem, co se stalo,“ uvědomil si pro BBC Beckham.

Článek

Nejen Beckham, ale také samotný kalifornský klub Galaxy nebyl potěšený, že AC Milán nestihlo podat na hráče přijatelnou nabídku před koncem pátečního přestupního období v zámoří. To ovšem reprezentantovi Albionu nebrání, aby svou budoucnost přesto pojil s milánským velkoklubem.

„Už jsem řekl, že v Miláně chci zůstat. Své rozhodnutí jsem nezměnil. Nejsem to ovšem já, kdo by měl situaci ve svých rukou,“ řekl Beckham, jenž v nedělním prohraném derby na San Siru opouštěl trávník předčasně vinou zranění na pravé noze.

„Oba kluby by spolu měly jednat tento nebo příští týden. Jak už jsem avizoval dřív, doufám, že spolu najdou společnou řeč,“ pokračoval třiatřicetiletý záložník s prvotřídní kopací technikou. „Milán jasně deklaroval, že by mě chtěl na delší dobu než jen na hostování do března. Uvidíme, co se jim podaří vyjednat,“ vkládá Beckham své naděje do Berlusconiho a spol.

Ibrahimovič Beckhamovi fandí

Poslední prohra AC znamená, že Rossoneri v boji o titul ztrácí na vedoucí Inter již jedenáct bodů. „Je pravda, že za nimi už hodně zaostáváme. Toto utkání jsme měli vyhrát. Nikdy ale nevíte, co se může stát,“ neztrácí víru Beckham.

„Tato liga je zvláštní. Můžete vyhrát v jednom týdnu a v tom druhém zase hned soupeři podlehnout. Šance na titul ještě je, nutno dodat, že je malá,“ uvědomuje si slavný Angličan jenž derby nedohrál. „Už v přátelském zápase Španělska proti Anglii mě jeden ze soupeřů nakopl do lýtka. Když mě do samého místa trefil nyní i jeden z hráčů Interu, věděl jsem, že nebudu moct dohrát,“ dodal Beckham.

O tom, že by měl Beckham v AC zůstat, je přesvědčený i švédský forvard milánského Internazionale Zlatan Ibrahimovič. „Jeho příběh jsem nesledoval každý den. Velcí hráči by ovšem určitě měli hrát ve velkých klubech. Beckham jeden z nich rozhodně je,“ sklonil poklonu svému protivníkovi pro BBC Ibrahimovič.

Reklama

Související témata: