Hlavní obsah

Juventus - FC Turín 4:1Buffon oslavil rekordní utkání výhrou Juventusu, mistrovský titul je zase blíž

Brankář Gianluigi Buffon překonal rekord italské fotbalové ligy, o který se dosud dělil s obráncem AC Milán Paolem Maldinim, když nastoupil do 648. utkání v soutěži. Jeho Juventus porazil v městském derby FC Turín 4:1 a vede tabulku o sedm bodů. Po zaváhání Lazia Řím, které prohrálo doma s AC Milán 0:3, je Stará dáma zase blíž mistrovskému titulu.

Foto: Marco Alpozzi, ČTK/AP

Brankář Gianluigi Buffon překonal rekord italské ligy, nastoupil do 648. utkání v soutěži.

Článek

Buffon naposledy chytal v lize v prosinci a od vyrovnání Maldiniho rekordu se představil jen v poháru. Pak jeho čekání prodloužila pandemie koronaviru. "Nebyl problém čekat, čekal bych klidně déle, protože je to jedinečný okamžik sezony. Jediné napětí, které jsem dnes cítil, souviselo se zápasem. Jeho důležitost byla větší než můj osobní rekord," řekl.

Fotbalisté Juventusu vyběhli do utkání s dresy, které nápisem "648Buffon" na rukávu odkazovaly právě na brankářův rekordní počin. Gólman však nebyl jediným oslavencem večera, jubilejní 400. zápas v barvách "Staré dámy" odehrál Leandro Bonucci.

K vítězné oslavě rekordu dvaačtyřicetiletého Buffona, který vedle Juventusu sbíral starty v Serii A také v dresu Parmy, vykročili domácí po třech minutách hry: po individuálním průniku poslal míč do sítě Paulo Dybala. Po půlhodině hry navýšil vedení Juan Cuadrado. Hosté zkorigovali v závěru poločasu, penaltu proměnil kapitán Andrea Belotti.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Hvězda Juventusu Turín Cristiano Ronaldo během utkání italské fotbalové ligy.

Juventus po přestávce nedovolil zaváhání, poprvé se v jeho dresu z přímého kopu trefil Cristiano Ronaldo. Druhý nejlepší střelec soutěže tak má na kontě 25 gólů v ročníku. V závěru zápasu si ještě srazil do vlastní brány centr Douglase Costy obránce turínského FC Koffi Djidji.

V dresu Lazia chyběl kvůli karetnímu trestu s 29 brankami nejlepší kanonýr Serie A Ciro Immobile. AC Milán se dostal proti favoritovi do vedení v 23. minutě díky Hakanu Calhanoglovi. Na něj o 11 minut později navázal z pokutového kopu Zlatan Ibrahimovic, který se trefil poprvé od návratu po zranění lýtka. Po přestávce pálil přesně ještě Ante Rebič.

Sassuolo na svém hřišti nedovolilo Lecce opustit sestupové pozice a vyhrálo 4:2. Přestože Lecce dokázalo dvakrát odpovědět na soupeřovo vedení, první bod od koronavirové pauzy nezískalo. Domácím se totiž vydařila závěrečná čtvrthodina, v níž vstřelili dvě rozhodující branky.

Výsledky 30. kola italské fotbalové ligy
Italská fotbalová liga - 30. kolo:
Juventus Turín - FC Turín 4:1 (3. Dybala, 29. Cuadrado, 61. Ronaldo, 87. vlastní Djidji - 45.+6 Belotti z pen.)
Sassuolo - Lecce 4:2 (5. Caputo, 63. Berardi z pen., 77. Boga, 83. Muldur - 27. Lucioni, 67. Mancosu z pen.)
Lazio Řím - AC Milán 0:3 (23. Calhanoglu, 34. Ibrahimovic z pen., 59. Rebič).

Reklama

Související témata: