Hlavní obsah

Ibrahimovic se přirovnal k filmové postavě Benjaminu Buttonovi

Janov

Osmatřicetiletý fotbalový útočník Zlatan Ibrahimovic se přirovnal k mládnoucí literární a filmové postavě Benjaminu Buttonovi. Ve středečním 37. kole italské ligy pomohl dvěma góly a asistencí k výhře AC Milán 4:1 nad domácí Sampdorií Janov.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Útočník AC Milán Zlatan Ibrahimovic

Článek

"Jsem jako Benjamin Button, až na to, že jsem byl vždycky mladý a nikdy starý. Lidé mi říkají, že jsem starý, ale jenom se zahřívám," řekl Ibrahimovic v rozhovoru pro klubovou televizi.

Podivuhodný případ Benjamina Buttona je krátká povídka Francise Scotta Fitzgeralda z roku 1922. V roce 2008 vznikl stejnomenný film v hlavní roli s Bradem Pittem. Snímek vypráví příběh o muži, který se narodí jako stařec a postupně mládne.

Ibrahimovic se od prosincového návratu do AC Milán v 17 ligových utkáních zapsal mezi střelce devětkrát. Další branku přidal v domácím poháru. "V Itálii jsem strávil sedm nebo osm let a jako útočník vím, že moc šancí ke skórování nedostanete. Takže když už se vám nějaká naskytne, musíte ji využít," prohlásil bývalý hráč městského rivala Interu a Juventusu Turín.

Rodák z Malmö gólem ve čtvrté minutě zaznamenal svou nejrychlejší ligovou trefu v dresu AC Milán. Zároveň jako první hráč vstřelil v Serii A za oba milánské kluby 50 branek.

"Rossoneri" po koronavirové pauze vyhráli osm z jedenácti duelů v lize, ve zbylých třech remizovali a jsou šestí. Vedle výsledků dělá Ibrahimovicovi radost i fakt, že trenér Stefano Pioli prodloužil s klubem minulý týden smlouvu do roku 2022. Skončily tak spekulace, podle kterých měl na lavičku milánského celku zamířit Němec Ralf Rangnick.

"O Piolovi můžu říct jen pozitivní věci. Moc mu to přeju, protože odvedl skvělou práci. Pokračoval dál navzdory palbě a nejisté budoucnosti, prodloužení kontraktu si plně zaslouží. Když pracujete takhle tvrdě, vrátí se vám to, takže z toho mám radost. Tým tomuto kouči věří a já ho respektuju. Uvidíme, jaké mužstvo ho bude následovat," konstatoval Ibrahimovic.

Po příchodu z Los Angeles Galaxy podepsal s AC smlouvu do konce sezony s opcí na další rok. Jestli ale Ibrahimovic, jenž v minulosti nastupoval i za Ajax Amsterodam, Barcelonu, Paris Saint-Germain, Manchester United a švédskou reprezentaci, zůstane na San Siru i v následujícím ročníku, je nejisté.

Reklama

Související témata: