Hlavní obsah

VIDEO: Benítez donesl novinářům kávu, pak dostal z Interu padáka

WIRRAL

Bylo to milé vánoční gesto. Španělský trenér Rafael Benítez donesl v Anglii novinářům stepujícím před jeho domem kávu, krátce nato dostal z Interu Milán padáka. Není na tom nic překvapivého. Jeho odchod z italského celku byl na spadnutí od té doby, co si proti sobě poštval prezidenta milánského celku Massima Moratiho. Ten ho den před Vánoci skutečně z funkce odvolal.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Trenér Rafael Benitez donesl novinářům kávu.

Článek

Benítez se vrátil na vánoční svátky do svého domu poblíž Liverpoolu, kde na něj čekali reportéři Sky Sports, kteří už, stejně jako celý fotbalový svět, odpočítával hodiny do Benítezova vyhazovu. Novináři chtěli zaznamenat Španělovy první reakce. V tuhé zimě, která v Británii letos panuje, jim padesátiletý kouč přinesl šálek kávy.

A několik hodin poté se dozvěděl, že na San Siru končí. Důvod je jasný. „Zasloužím si víc respektu,“ směřoval svá slova Benítez k prezidentovi klubu Morattimu. „Zdá se, že klub má nyní tři možnosti. Buď mě jako kouče bude stoprocentně podporovat a přivede čtyři až pět nových hráčů k vybudování silného týmu. Nebo bude pokračovat v nastoleném směru bez koncepce a jakéhokoliv plánování a veškerou vinu bude svalovat na jedinou osobu. A zatřetí, bude kontaktovat mého agenta, aby se to celé nějak dohodlo. Je to jednoduché,“ pokračoval bývalý trenér Liverpoolu po vítězství Interu na mistrovství světa klubů.

Již následující den přinesl italský deník La Gazzeta dello Sport informaci, že s Benítezem Inter brzy rozváže smlouvu. Přesně to se stalo pár hodin před Štědrým dnem. Benítez přitom vedl Interu pouhých šest měsíců. Na lavičce vystřídal Josého Mourinha, jenž s milánským celkem vyhrál i prestižní Ligu mistrů.

Benítez tak oslnivé výsledky za půl roku na lavičce Interu neměl. Tým je momentálně v tabulce italské ligy na sedmé příčce se ztrátou třinácti bodů na městského rivala a lídra AC Milán. Jelikož byl Benítez odvolán uprostřed sezóny, měl by si podle italského tisku přijít na odstupné osm miliónů eur (asi 202 miliónů korun). Španělovým nástupcem by se měl stát Brazicel Leonardo, bývalý trenér AC.

Reklama

Související témata: