Hlavní obsah

Vydra může být spoluhráčem Ličky a Mičoly v Brestu

OSTRAVA

Osmnáctiletého útočníka Matěje Vydru by rád získal co nejdříve na hostování francouzský klub Stade Brest, kde od léta působí další dva bývalí fotbalisté Baníku Mario Lička a Tomáš Mičola. Informaci francouzského deníku l´Equipe potvrdil Právu Vydrův agent Ondrej Chovanec.

Foto: Sport.cz

Matěj Vydra

Článek

„Brest skutečně projevil o Vydru zájem. Ale není jediný. Do hry o Matěje už vstoupily další dva francouzské prvoligové kluby,“ řekl Chovanec. Vydra před rokem přestoupil jako mimořádný talent z Jihlavy do Baníku Ostrava za 25 miliónů korun a už v létě si ho vyhlédl italský klub Série A Udinese Calcio. Pokud se mladý hráč chytne, pak Baník může dostat zaplaceno až 100 miliónů korun.

Vydra na Silvestra i na Nový rok v Udine trénoval. „Měl jsem pozvání několika svých spoluhráčů oslavit příchod nového roku na diskotéce, ale nakonec jsem se jim omluvil a nešel nikam. Byl jsem totiž zbitý jako pes, protože po normálním tréninku jsem musel absolvovat ještě jeden jako náhradu za ty, co jsem vynechal,“ pověděl mladý útočník, jenž kvůli pohřbu dědečka nenastoupil do přípravy Udinese v úterý 28. prosince, ale o tři dny později.

Útočník reprezentační „osmnáctky“ si zatím italskou Sérii A nezahrál. „Jen jednou jsem se dostal alespoň na lavičku náhradníků. Bylo to v utkání s Interem Milán. Ale jinak pravidelně hraju za tým do 21 let,“ podotkl a jedním dechem přidal, že je dostatečně vybavený trpělivostí.

„Věděl jsem, že všechno bude dlouho trvat. Přišel jsem do zcela cizího prostředí. Musel jsem si zvyknout na italštinu, nové spoluhráče, jiný způsob fotbalu, ale i jiný život. Začátky byly hodně těžké, ale teď už to jde,“ pousmál se.

Matěj už rozumí spoluhráčům, povídá si s trenérem a dokonce má za sebou i jeden rozhovor s médií. „To víte, že jsem mluvil všelijak, jen ne správnou italštinou, ale rozuměli jsme si.“

Odchodu nelituje

Vydra odmítá spekulace, že by pro něho bylo lepší, kdyby v Baníku ještě nějakou dobu zůstal. „Je pravda, že bych asi hrál pravidelně ligu, ale já zvolil těžší cestu s mnoha útrapami. Makám jako šroub, protože být v jedné kabině a denně trénovat s fotbalisty, které jsem obdivoval v televizi, je pro mne velká motivace. V týmu Udinese je šest italských reprezentantů.“ Největší hvězdou mezi útočníky je slavný Antonio Di Natale.

Vydra v Itálii sledoval všechny zápasy Baníku na internetu. „Klukům se nedařilo, trpěl jsem s nimi. Věřím ale, že jaro bude úplně jiné,“ řekl. Sám si přeje, aby jaro jiné než podzim bylo i v jeho případě. „Toužím mnohem častěji dostat se alespoň na lavičku náhradníků a snad v závěru sezony dostanu i příležitost vychutnat si zápas v Sérii A.“ Nyní se ukázalo, že dříve než nejvyšší italskou soutěž i zahraje francouzskou.

Reklama

Související témata: