Hlavní obsah

Benítez Inter rozložil. To s Leonardem tým válí, chválí kapitán Zanetti

MILÁN

Po odchodu kouče José Mourinha zažíval milánský Inter s jeho nástupcem Rafaelem Benítezem úpadek nedůstojný týmu, který ještě minulou sezónu získal unikátní treble. Jen co se Inter Milán ke konci roku zbavil nepříliš úspěšného Beníteze a povolal na jeho místo Brazilce Leonarda, věci nabraly zcela opačný trend. Ze čtyř zápasů vytěžil čtyři výhry, když naposledy zdolal hladce Boloňu a „modročerní“ se začínají opět přibližovat čelu tabulky.

Foto: ČTK/AP

Trenér Leonardo je zatím s Interem stoprocentní.

Článek

Podle kapitána milánského celku Javiera Zanettiho zanechal Benítez klub v troskách a Leonardovi se daří škody napravovat. „Benítez zničil něco z našeho týmového ducha. Vyvrcholilo to tím, co řekl na mistrovství světa klubů,“ řekl Zanetti v rozhovoru pro La Gazzetta dello Sport.

Odkazoval na slova svého bývalého nadřízeného, který po zisku titulu na klubovém šampionátu vyzval klubové vedení, aby za ním buď stoprocentně stálo, nebo aby jeho pozici „vyřešilo jinak po dohodě s jeho manažerem“.  Pár dní na to v Interu skončil.

Pod Leonardem má Inter zatím stoprocentní bilanci. Na vedoucí AC Milán, mimochodem Leonardův bývalý klub, ztrácí z šestého místa devět bodů, ale má dva zápasy k dobru. od druhé Neapole ho dělí pět bodů.

„Leonardo má úplně jiné myšlení, jiný entusiasmus a my teď hrajeme mnohem lépe. I pod Benítezem jsme hráli dobře, ale  jenkdyž jsme měli kompletní sestavu. Ty jeho komentáře však hodně pokazily,“ pokračoval Zanetti.

„Vždycky jsem říkal, že jsme i nadále konkurenceschopní. Ale musíme teď vešchno brát zápas od zápasu a doufat, že ostatní budou chybovat a ztrácet,“ dodal kapitán Interu.

Leonarda a jeho působení u italského mistra na dálku pochválil i José Mourinho, ale sám lodivod Interu nechce podlehnout předčasné euforii. „Před námi je ještě hodně zápasů, musíme si formu udržet. Dnešní vítězství je ale skvělé,“ radoval se po výhře na Boloňou.

Reklama

Související témata: