Hlavní obsah

Neapol - Sampdoria 2:1Janktův gól proti Neapoli na body Sampdorii nestačil

Řím
Aktualizováno

Reprezentační záložník Jakub Jankto v neděli vstřelil v italské fotbalové lize za Sampdorii třetí gól v sezoně, ale janovský tým prohrál v 11. kole v Neapoli 1:2. Vedoucí AC Milán v nastavení zachránil domácí remízu 2:2 s Parmou a v ročníku Serie A udržel neporazitelnost. "Rossoneri" mají v čele tabulky tříbodový náskok před městským rivalem Interem, který po obratu zvítězil v Cagliari 3:1. Cristiano Ronaldo oslavil 100. soutěžní utkání za Juventus Turín dvěma góly z penalt a úřadujícím mistrům pomohl k výhře 3:1 na stadionu FC Janov.

Foto: Ciro De Luca, Reuters

Jakub Jankto (vlevo) se spoluhráči ze Sampdorie.

Článek

Jankto poslal Sampdorii do vedení ve 20. minutě tvrdou střelou pod břevno, hosté ale těsný náskok neudrželi. V 53. minutě srovnal Hirving Lozano a čtvrt hodiny po něm dokonal obrat další náhradník Andrea Petagna po Lozanově přihrávce. Neapol po třetí ligové výhře za sebou drží třetí příčku, janovské mužstvo protáhlo sérii bez vítězství na šest utkání a v tabulce je třinácté.

Parma na milánském San Siru otevřela skóre ve 13. minutě díky Hernanimu a krátce po změně stran zvýšil Jasmin Kurtič. AC vrátil do hry rychlým snížením Theo Hernández a francouzský bek v první minutě nastavení favoritovi zachránil alespoň bod. Smolařem zápasu byl domácí záložník Hakan Calhanoglu, jenž třikrát trefil brankovou konstrukci. Jeho spoluhráč Brahim Diaz napálil břevno.

Inter vyhrál počtvrté za sebou

Inter v Serii A vyhrál počtvrté za sebou a svěřenci trenéra Antonia Conteho při tom pokaždé minimálně třikrát skórovali. Milánský celek, který po středeční remíze 0:0 se Šachtarem Doněck skončil poslední ve skupině Ligy mistrů a vypadl z pohárů, měl už v prvním poločase velké šance, ale domácí podržel brankář Alessio Cragno. Naopak Riccardo Sottil ve 42. minutě zužitkoval první větší příležitost Cagliari.

"Nerazzurri" během závěrečné čtvrthodiny zápas otočili. Nicoló Barella nejprve vyrovnal a chvíli nato připravil vítězný gól pro čerstvého náhradníka Danila D'Ambrosia. Triumf Interu ještě v nastavení zpečetil Romelu Lukaku.

Ronaldo jako spolehlivý exekutor

V Janově se jako první trefil hostující Paulo Dybala v 57. minutě, za chvíli odpověděl bývalý hráč Juventusu Stefano Sturaro. Závěr patřil "Staré dámě" a Ronaldovi, který proměnil pokutové kopy v 78. a 89. minutě. Pětatřicetiletý Portugalec vstřelil dvě branky z penalt i při úterním triumfu 3:0 nad Barcelonou v Lize mistrů. Turínský tým je v ligové tabulce čtvrtý.

Atalanta Bergamo porazila Fiorentinu 3:0, po třech kolech naplno bodovala a polepšila si na osmou pozici. AS Řím zvítězil v Boloni vysoko 5:1, když všechny branky padly už v úvodní půli.

Italská fotbalová liga - 11. kolo
Cagliari - Inter Milán 1:3 (42. Sottil - 77 Barella, 84. D'Ambrosio, 90.+4 Lukaku),
Bergamo - Fiorentina 3:0 (44. Gosens, 55. Malinovskij, 63. Toloi)
Boloňa - AS Řím 1:5 (24. vlastní Cristante - 5. vlastní Poli, 10. Džeko, 15. Lorenzo Pellegrini, 35. Veretout, 44. Mchitarjan)
Neapol - Sampdoria Janov 2:1 (53. Lozano, 68. Petagna - 20. Jankto)
FC Janov - Juventus Turín 1:3 (61. Sturaro - 78. a 89. obě z pen. Ronaldo, 57. Dybala)
AC Milán - Parma 2:2 (58. a 90.+1 Hernández - 13. Hernani, 65. Kurtič)

Reklama

Související témata: