Hlavní obsah

Kontroverzní Balotelli má zase problém - poštval proti sobě neapolskou mafii

Kontroverzní italský legionář ve službách Manchesteru City Mario Balotelli má další problém. Údajně na sebe poštval mafii, neboť se měl před státním zástupcem nechat slyšet, že se ocitl v samotném srdci zločinecké Camorry a viděl stůl plný drog. Mělo k tomu dojít v Secondiglianu, severním předměstí Neapole, kde si chtěl pronajmout jachtu.

Foto: Darren Staples, Reuters

Útočník Manchesteru City Mario Balotelli provokativně vlaje dresem svého týmu před fanoušky United.

Článek

Jedenadvacetiletý Mario Balotelli figuruje v Italii jako svědek v kauze praní špinavých peněz, v níž je jako hlavní podezřelý vlivný neapolský podnikatel napojený údajně na Camorru Marco Iorio. Jakmile ale před státním zástupcem vyřkl svědectví o stole plném drog, který viděl v jistém neapolském baru sloužícím mafii, dostal strach.

„Je čeho se bát,“ svěřil se italským médiím a připomněl, že za čtrnáct dní cestuje se svým Manchesterem City do Neapole k zápasu Ligy mistrů proti domácímu celku.

Samo sebou že novináři spekulují, nakolik jsou slova Balotelliho pravdivá a zda se snad nechce stát jen centrem pozornosti. To se mu daří v poslední době víc než často... Anglický bulvár před pár dny propíral jeho úlet s dvaatřicetiletou pornoherečkou Holly Hendersonovou, před třemi týdny na sebe strhnul pozornost tím, že si v koupelně svého domu hrál s pyrotechnikou a způsobil požár, který musely hasit požární sbory. Den poté nastoupil k zápasu na Old Trafford, Manchester United znectil dvěma góly, přičemž po vstřelení toho prvního si přetáhl dres přes hlavu a ukázal celému stadiónu tričko s nápisem: Proč vždycky já?

  Mario Balotelli, když přestupoval z Interu Milán do Manchesteru City.foto: Sport.cz/archiv

„Je prostě šílený,“ glosoval jeho kousek kouč Roberto Mancini, protože problémy s Balotellim jsou pomalu na denním pořádku. Jednou hází šipky po spoluhráči, s jiným se popere, jindy se pokusí dát gól patičkou a musí okamžitě z placu.

Anebo prohlásí, že mu italská Serie A vůbec nechybí, protože její úroveň je slabá, čímž proti sobě jako Ital s ghanskými kořeny samozřejmě popudí spoluhráče ve squadře, stejně jako fanoušky.

„Nejsem šílený. A ani žádnou duševní poruchou netrpím. Někdy sice dělám nevyzpytatelné a pro mnohé nepochopitelné věci, ale nemíním se nijak omezovat, Kdybych takový nebyl, považovali by mě lidé za nudného a i já bych se nudil,“ reagoval na invektivy o svém duševním zdraví Balotelli, který do Manchesteru City přestoupil z milánského Interu v létě roku 2010 a v letošní sezóně už dal v dresu Citizens sedm gólů.

Reklama

Související témata: