Hlavní obsah

AC Milán rozdrtil Chievo 4:0 a v italské lize je druhý

ŘÍM

Obhájci titulu AC Milán rozdrtili v italské fotbalové lize Chievo 4:0 zásluhou čtyř branek z prvního poločasu. Svěřenci trenéra Massimilina Allegriho se propracovali na druhé místo tabulky soutěže o bod za Juventus. "Stará dáma" má však odložené utkání k dobru.

Foto: Tony Gentile, Reuters

Fotbalista Interu Milán Luc Castaignos oslavuje svůj gól proti Sieně

Článek

Domácí milánský tým nedal soupeři z Verony vůbec šanci a zničil ho už v první půli. Hned v osmé minutě dal vedoucí gól stoper Thiago Silva, vzápětí se trefil kanonýr Zlatan Ibrahimovic. Bývalý útočník Juventusu a Interu střelou do pravého horního rohu branky završil stovku gólů v Serii A.

Těsně před přestávkou švédský střelec načal druhou stovku, když se prosadil z pokutového kopu. Ještě předtím stačil potupit obranu Chieva jeho spoluhráč z útoku Alexandre Pato.

Český záložník Kamil Vacek odehrál za hosty poslední půlhodinu. V sestavě AC, který bude 6. prosince posledním soupeřem Plzně v základní skupině Ligy mistrů, chyběli zraněný obránce Alessandro Nesta a brankář Christian Abbiati. Trenér Allegri nasadil sestavu: Amelia - Abate, Yepes, Thiago Silva, Antonini - Aquilani, Van Bommel, Nocerino - Boateng (61. Emanuelson) - Ibrahimovic (66. Robinho), Pato (77. El Shaarawy).

Fotbalisté Interu Milán vybojovali gólem z předposlední minuty vítězství 1:0 v Sieně. V této ligové sezoně se jim vůbec poprvé podařilo třemi body navázat na výhru z předcházejícího kola. V tabulce si polepšili na 15. místo.  Inter si v úterý remízou na hřišti Trabzonsporu zajistil osmifinále Ligy mistrů, na trávnících v domácí nejvyšší soutěži se mu ale nedaří. Na hřišti nováčka ze Sieny to vypadalo na další ztrátu, svěřence trenéra Claudia Ranieriho ale vysvobodil gólem v 89. minutě střídající devatenáctiletý útočník Luc Castaignos.

Nový trenér Delio Rossi nezvítězil ani ve svém druhém ligovém zápase na lavičce Fiorentiny. Na hřišti svého předcházejícího zaměstnavatele Palerma mu jeho svěřenci nenadělili dárek k sobotním jednapadesátým narozeninám a stejně jako při jeho premiéře proti AC Milán se neprosadili.  Na druhé straně se naopak už v první půli trefil útočník Fabrizio Miccoli, po změně stran uzavřel skóre záložník Josip Iličič. Fiorentina se propadla za Inter na šestnácté místo.

Cesena porazila překvapivě Janov 2:0 a svou druhou výhrou v ročníku navázala na tříbodový zisk z posledního kola. Posun z posledního místa tabulky zařídil oběma góly rumunský útočník Adrian Mutu. Nejprve v 70. minutě rozvlnil síť z penalty, o deset minut později pojistil svou třetí brankou od příchodu do týmu vedení i navzdory vyloučení spoluhráče Ravaglii.

Cagliari vybojovalo zásluhou gólu z penalty doma remízu 1:1 s Boloňou. Hosté se ujali vedení díky brance Marca Di Vaia v 75. minutě, o šest minut nato srovnal z penalty záložník Daniele Conti. Oba týmy díky nerozhodnému výsledku získaly v listopadu vůbec první body.

Italská fotbalová liga - 13. kolo:
Cagliari - Boloňa 1:1 (81. Conti z pen. - 75. Di Vaio), Cesena - FC Janov 2:0 (70. z pen. a 80. Mutu), Palermo - Fiorentina 2:0 (22. Miccoli, 73. Iličič), Siena - Inter Milán 0:1 (89. Castaignos), AC Milán - Chievo 4:0 (16. a 44. z pen. Ibrahimovic, 8. Thiago Silva, 33. Pato).

Reklama

Související témata: