Hlavní obsah

Juventus remizoval v Udine a o skóre ztratil vedení v tabulce

ŘÍM

Fotbalisté Juventusu uhráli ve šlágru dohrávaného 1. kola italské ligy bezbrankovou remízu na hřišti Udine. Po souboji, jehož vítěz se měl posunout na první místo tabulky, zůstal v čele AC Milán, který má při stejném bodovém zisku lepší skóre než turínský tým.

Foto: Giorgio Perottino, Reuters

Radost fotbalistů Juventusu

Článek

Zápasem na hřišti Udine měl nový ročník italské ligy startovat, po srpnové stávce hráčů kvůli jednání o nové kolektivní smlouvě jím ale naopak soutěž vyvrcholila před zimní pauzou.

V utkání chudém na výrazné brankové příležitosti byli ke skórování nejblíže hostující Claudio Marchisio a Fabio Quagliarella, na druhé straně v největší šanci neuspěl Mauricio Isla. Juventus udržel neporazitelnost a zkazil Udine stoprocentní domácí bilanci.

V souboji dvou týmů s 21 body napravila Neapol vrchovatě své zaváhání z posledního kola s AS Řím. Janov rozstřílela čtyřmi brankami už během první půle, dvakrát se trefil Cavani, po jednom zásahu přidali Hamšík a Panděv.

Po poločase překonali nebohého brankáře Freie ještě Gargano a Zúňiga a konečným skóre 6:1 stanovila Neapol nejvyšší výsledek sezony. V italské lize dosud jeden tým vstřelil v zápase nejvíce čtyři branky.

Inter Milán počtvrté v řadě zvítězil, tentokrát 4:1 nad Lecce. Doma sice s posledním týmem tabulky prohrával už od 19. minuty po brance Muriela, za čtvrt hodiny ale odpověděl Pazzini a po poločasové přestávce rozhodl zápas ve prospěch úřadujícího vicemistra Milito. Další branky přidali Cambiasso a Álvarez.

Gólově bohatý večer dohrávaného kola stvrdily ještě vítězství Bergama 4:1 nad Cesenou a remízy 3:3 Parmy s Catanií a 2:2 Novary s Palermem. Bez branek naopak skončil zápas Lazia s Chievem, do kterého z dvojice Libor Kozák, Kamil Vacek z lavičky zasáhl jen prvně jmenovaný útočník římského týmu.

Italská fotbalová liga - 1. kolo:
Udine - Juventus Turín 0:0, Bergamo - Cesena 4:1 (18. a 44. Marilungo, 17. Denis z pen., 71. Peluso - 11. Candreva), Boloňa - AS Řím 0:2 (17. Taddei, 40. Osvaldo), Inter Milán - Lecce 4:1 (34. Pazzini, 49. Milito, 73. Cambiasso, 81. Álvarez - 19. Muriel), Lazio Řím - Chievo 0:0, Neapol - FC Janov 6:1 (12. a 24. Cavani, 17. Hamšík, 45.+1 Panděv, 49. Gargano, 80. Zúňiga - 27. Jorquera), Novara - Palermo 2:2 (77. Mazzarini, 84. Rigoni - 20. vlastní Ludi, 73. Bertolo), Parma - Catania 3:3 (5. Modesto, 23. Biabiany, 44. Floccari - 21. Almirón, 74. Lodi z pen., 85. Catellani).

Reklama

Související témata: