Hlavní obsah

Mourinho je zpátky ve hře! V příští sezoně povede AS Řím

Řím/Praha

Dlouho bez práce nezůstal! Portugalský kouč, který byl v dubnu vyhozen z Tottenhmamu, už získal nové angažmá. Od příští sezony nahradí na lavičce AS Řím trenéra Paula Fonsecu. José Mourinho se italskému klubu upsal do roku 2024. V Itálii naposledy působil v roce 2010 u Interu Milán.

Foto: Neil Hall, ČTK/AP

Trenér José Mourinho bude v příští sezoně koučovat AS Řím

Článek

Osmapadesátiletý portugalský boss dlouho bez práce nezůstal. Necelé tři týdny po vyhazovu z Tottenhamu podepsal tříletou smlouvu s italským klubem, který akuálně figuruje na sedmé příčce italské ligy.

"Děkuji rodině Friedkinových (majitelé AS Řím pozn. red.) za to, že si mě vybrali, abych tento skvělý klub vedl," řekl Mourinho. Také uvedl, že ambice mají s klubem stejné - vítězné. Velký podíl na tom, zda Mourinho přijme nabídku italského klubu, měli prý fanoušci. "Přesvědčila mě jejich neskutečná vášeň," uvedl.

Prezident klubu Dan Friedkin a viceprezident Ryan Friedkin uvedli: "Jsme nadšeni a potěšeni, že můžeme přivítat Josého Mourinha v rodině AS Řím." O tom, že slavného kouče osloví s nabídkou, měli v Itálii jasno už po jeho konci v Anglii. "Když byl José volný, okamžitě jsme toho využili a začali s jedním z nejlepších trenérů historie jednat," uvedl na klubovém webu generální manažer AS Tiago Pinto.

Mourinho naposledy v Itálii trénoval v roce 2010 Inter Milán, se kterým získal tzv. treble. Vyhrál Serii A, Italský pohár i Ligu mistrů. Trénoval například i Chelsea, Real, Porto, se kterým vyhrál i Ligu mistrů. S Manchestrem United ovládl v roce 2017 Evropskou ligu.

Vedení AS Řím se rozhodlo, že se současným trenérem Paulem Fonescem neprodlouží smlouvu. Italský klub totiž figuruje čtyři kola před koncem ligy až na sedmém místě, které zaručuje pouze účast v nové Konferenční lize. Od Mourinha si vedení slibuje, že týmu pomůže k úspěchu. Ví ovšem, že to bude chtít čas a trpělivost.

Reklama

Související témata: