Hlavní obsah

Juventus v krizi! Odchod Ronalda ale není zásadní problém

Praha

Fotbalový Juventus Turín je v krizi. Po čtyřech kolech Serie A je se dvěma body osmnáctý. Prožívá nejhorší start za 60 let. Stalo se mu teprve počtvrté v jeho historii, aby nedokázal vyhrát ani jeden ze svých prvních čtyř zápasů v italské lize. Zamával s ním tolik odchod Cristiana Ronalda?

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Juan Cuadrado z Juventusu během duelu s Empoli.

Článek
Fotogalerie

Éru po hvězdném Portugalci zahájila Stará dáma šokující domácí porážkou s Empoli ve druhém kole. Odchod Ronalda se ale nezdá být zásadním problémem Juventusu. Ano, byl pro klub finanční přítěží, ale dokázal svým umem skrýt na trávníku problémy, které turínský klub má. Není jich málo.

Juventusu chybí režisér, Ramsey je častěji na marodce než na hřišti. S platem 7 milionů eur jde o ztrátovou investici. Vzhledem k jeho častým zdravotním patáliím bude složité ho prodat bez ztráty. Záložník Weston McKennie, proti jehož transferu do některého z klubů Premier League se ostře postavil nový kouč Allegri, je zkraje nové sezony poloviční. Poslední zápas proti AC Milán proseděl dokonce na lavičce.

Právě středová řada je poslední dvě sezony velkým problémem Juventusu. Ve srovnání s nejlepšími evropskými kluby kvalitativně zaostává. Nemá sílu konkurovat top týmům, které touží po trofeji z Ligy mistrů.

Foto: Marco Alpozzi, ČTK/AP

Fotbalista AC Milá Fikayo Tomori (vlevo) a Paulo Dybala z Juventusu během utkání italské ligy.

Zkraje podzimu však není v topu ani kdysi výstavní řada Staré dámy. Jeden ze strůjců čerstvých mistrů světa, stoper Leonardo Bonucci, zatím hledá formu z úspěšného EURO. Spolupráce s Chiellinim a De Ligtem nefunguje tak, jako dřív. Není náhoda, že Juventus udržel na podzim čisté konto pouze jednou, proti Malmö v Lize mistrů.

„Zatím nejsme týmem," postěžoval si nedávno stoper Chiellini. Tohle však už platí delší čas. Ronaldo v uplynulém ročníku Serie A vstřelil neskutečných 29 gólů. I tak se Juventus dostal do první čtyřky, která si zajistila účast v Champions League, až v závěrečném kole.

Foto: Marco Alpozzi, ČTK/AP

Zklamaný fotbalista Juventusu Paulo Dybala.

Jeho branky kryly problémy turínského klubu. Po jeho odchodu bijí do očí. Ronaldo by ale v Juventusu dřív nebo později stejně skončil. Je na Staré dámě, jak se s problémy popasuje, zda je dokáže rychle vyřešit.

Podle italských médií je v horší situaci než při Ronaldově příchodu v roce 2018. Mluví se o nutné přestavbě mužstva. Jinak se Juventus mezi evropskou elitu stěží vrátí. A bude mít problémy i v nejvyšší italské soutěži.

Reklama

Související témata: