Hlavní obsah

AC Milán přišel o zraněného Maignana, Hernandez měl pozitivní test na covid

Aktualizováno

Fotbalisté AC Milán se budou muset v příštích zápasech obejít bez zraněného brankáře Mikea Maignana a obránce Théa Hernandeze, který měl po návratu z Final Four Ligy národů pozitivní test na koronavirus. Zatímco francouzský gólman absolvoval operaci levého zápěstí a podle Gazzetty dello Sport bude chybět minimálně dva měsíce, jeho krajan zůstává podle klubového stanoviska v karanténě.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Brankářská jednička AC Milán Mike Maignan se podrobil operaci levého zápěstí.

Článek

Čtyřiadvacetiletý obránce Hernandez výrazně přispěl minulý týden v dresu "Les Bleus" k triumfu v Lize národů - nejprve v semifinále proti Belgii rozhodl v poslední minutě o výhře 3:2 a ve finále se Španělskem přihrál na vítěznou branku Kylianu Mbappému (2:1). V dresu AC Milán dosud odehrál všech sedm ligových zápasů, další dva přidal v Lize mistrů.

To šestadvacetiletý Maignan, který v národním týmu Francie působil jako náhradník Huga Llorise, měl se zápěstím už delší dobu potíže. I on nastoupil stejně jako Hernandez ke všem devíti zápasům italského vicemistra v nové sezoně.

Na pozici jedničky se nyní posune pětatřicetiletý bývalý rumunský reprezentant Ciprian Tatarusanu. Do role dvojky vedení AC narychlo angažovalo Antonia Miranteho, který po minulé sezoně skončil v AS Řím a byl volným hráčem. Osmatřicetiletý zkušený gólman, který v italské nejvyšší soutěži nasbíral 368 startů, podepsal po lékařské prohlídce smlouvu do konce sezony.

AC Milán patří aktuálně v tabulce Serie A s 19 body druhá příčka, na vedoucí Neapol ztrácí dva body. V nejbližším zápase vyzve 16. října na domácím hřišti Veronu.

Reklama