Hlavní obsah

Juventus po Pirlově odchodu do šatny zpřísnil týmová pravidla

Turín

Záložník Juventusu Andrea Pirlo za odchod do šatny po vystřídání v nedělním utkání s Veronou trestán nebude. Pokud však některý z fotbalistů turínského klubu učiní něco podobného v budoucnu, čeká ho vysoká pokuta a měsíční vyřazení z týmu.

Foto: Giorgio Perottino, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Čtyřiatřicetiletý Pirlo neunesl, že musel ze hřiště už v 66. minutě a po vystřídání naštvaně zamířil rovnou do kabiny. Juventus pak i bez italského reprezentanta vyhrál 2:1. "Nemusím vysvětlovat, proč Andrea nebyl potrestán," citovala trenéra Antonia Conteho agentura Reuters.

"Rozhodli jsme se ale kvůli tomu zavést nové pravidlo. Když hráč opustí hřiště a není zraněný, musí zůstat na střídačce a dokoukat zápas mezi spoluhráči," uvedl čtyřiačtyřicetiletý kouč. "Kdo to poruší, dostane vysokou pokutu a na měsíc bude vyřazen z týmu. Je to velmi prosté," dodal Conte.

Juventus v úvodních čtyřech kolech získal deset bodů a v tabulce Serie A mu patří páté místo. Na vedoucí dvojici AS Řím Neapol ztrácí obhájce titulu dva body, za Interem Milán a Fiorentinou zaostává jen o skóre.

Reklama

Související témata: