Hlavní obsah

Inter - Livorno 2:0Inter si pojistil čtvrté místo, Catania získala druhé vítězství

Fotbalisté Interu Milán zdolali ve 12. kole italské ligy Livorno 2:0 a pojistili si čtvrté místo v tabulce. Catanie bez českého záložníka Jaroslava Plašila zdolala Udine 1:0, ale ani druhé vítězství v sezóně jí nestačilo na opuštění sestupových příček. V tabulce je kvůli skóre osmnáctá.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Yuto Nagatomo (druhý zprava) z Interu Milán slaví se spoluhráči gól proti Livornu.

Článek

Inter má zatím nejlepší útok v soutěži a velkou měrou se na tom podílela jeho vítězství nad nováčky Sassuolem a Hellasem Verona s celkovým skóre 11:2.

Proti Livornu, které do první ligy proniklo ze třetího místa Serie B, dlouho hájil jen jednobrankové vedení. K němu mu navíc pomohl brankář soupeře Francesco Bardi, když si ve 30. minutě srazil do sítě lehký přízemní centr Jonathana.

Až v nastavení pojistil výhru z brejku Juto Nagatomo. Na začátku akce byl střídající kapitán Interu Javier Zanetti, který nastoupil poprvé od dubna, kdy si přetrhl Achillovu šlachu a musel na operaci. Čtyřicetiletý defenzivní hráč se při nástupu na hřiště dočkal ovací ve stoje.

Catanii zařídil tři body proměněnou penaltou ve 30. minutě útočník Maxi López. První výhry ve čtvrtém utkání na lavičce sicilského celku se dočkal trenér Luigi De Canio, který v závěru října nahradil Rolanda Marana.

Italská fotbalová liga - 12. kolo:
Catania - Udine 1:0 (30. López z pen.)
Inter Milán - Livorno 2:0 (30. vlastní Bardi, 90.+1 Nagatomo)

Reklama

Související témata: