Hlavní obsah

Parma - Fiorentina 2:2Fiorentina i Neapol v italské lize získaly jen po bodu

Aktualizováno

Fotbalisté Fiorentiny remizovali ve 25. kole italské ligy v Parmě 2:2. Nevyužili tak možnost uniknout pátému Interu Milán, který v neděli hrál doma s Cagliari 1:1. Zároveň se jim ale nevzdálila třetí Neapol vinou pondělní remízy 1:1 s FC Janov.

Článek

Favorizovaná Fiorentina na soupeřově hřišti dvakrát ztrácela. Parmu poprvé poslal do vedení ve 39. minutě Antonio Cassano, ale už za dvě minuty odpověděl Juan Cuadrado. Na zásah Amauriho z penalty pak pět minut před koncem stačil zareagovat parádním přímým kopem ze třiceti metrů Matías Fernández.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

V té době již Viola hrála bez vyloučeného Modiba Diakitého a v nastavení přišla také o Borju Valera. Ten dostal červenou kartu za strkanici před rozehráním standardní situace podobně jako domácí Gianni Munari.

Fiorentina má na čtvrté příčce na pátý Inter i nadále pětibodový náskok a na třetí příčku a předkolo Ligy mistrů dál ztrácí šest bodů. Neapol totiž doma sice dlouho vedla díky brance Gonzala Higuaína, ale nedokázala vstřelit druhý gól a o výhru přišla.

Těsně před koncem ji o dva body připravil zatočeným přímým kopem Emanuele Calaió. Dvaatřicetiletý útočník branku neslavil, protože v minulosti v Neapoli tři roky hrál a po pětiletém angažmá v Sieně se na jih Itálie loni vrátil. V Janově nyní hostuje.

Italská fotbalová liga - 25. kolo:
Parma - Fiorentina 2:2 (39. Cassano, 51. Amauri z pen. - 41. Cuadrado, 85. Fernández),
Neapol - FC Janov 1:1 (18. Higuaín - 84. Calaió).

Reklama

Související témata: