Hlavní obsah

AC Milán - Juventus 0:2Plašil se vrátil do sestavy Catanie, jeho tým ale zase podlehl. Rabušic si odbyl debut. Juventus vyhrál nad AC Milán

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu Turín vyhráli v italské lize na hřišti AC Milán 2:0 a vedou tabulku o 11 bodů před AS Řím. Svůj debut v Serii A po únorovém přestupu z Liberce si v dresu Verony odbyl útočník Michael Rabušic, jenž v základní sestavě odehrál 63 minut utkání proti Boloni. Zápas skončil bezgólovou remízou. Catania s Jaroslavem Plašilem v základní sestavě podlehla na hřišti FC Janov 0:2 a zůstala na předposledním místě.

Foto: Tano Pecoraro, ČTK/AP

Jaroslav Plašil z Catanie (v bílém dresu) v hlavičkovém souboji s Nicolasem Burdissem z Janova.

Článek

"Stará dáma" zopakovala na San Siru postupový výsledek ze čtvrtečního utkání Evropské ligy na hřišti Trabzonsporu. V Miláně se obhájce titulu Juventus dostal do vedení minutu před přestávkou. Na konci kombinační akce byl Fernando Llorente, který zužitkoval přízemní centr Stephana Lichtsteinera.

Po změně stran pak svou střelu z 20 metrů odrazil od břevna do branky Carlos Tévez a potvrdil tak výhru Juventusu. Třicetiletý Argentinec zaznamenal patnáctou trefu v sezoně, v posledních čtyřech zápasech skóroval čtyřikrát.

Plašil, který se právě kvůli absencím v předchozích ligových duelech nedostal do nominace reprezentačního trenéra Pavla Vrby na přátelské utkání s Norskem, nastoupil od první minuty po měsíci a půl. Naposledy se v základu objevil v polovině ledna v domácím zápasu s Fiorentinou.

Ani jeho start v utkání s Janovem ale Catanii k bodům nepomohl a po druhé prohře za sebou setrvává tým v sestupovém pásmu. Skóre po čtvrthodině hry otevřel obránce Luca Antonelli, který je s třemi brankami druhým nejlepším střelcem Janova v sezoně.

Další komplikace pro hosty přišla šest minut před přestávkou, když po druhé žluté kartě během čtrnácti minut zamířil do kabin obránce Giuseppe Bellusci. Plašil vystřídal v 65. minutě a za dalších dvacet minut pak domácí potvrdili zisk tří bodů díky trefě záložníka Stefana Sturara, pro nějž to byla premiérová branka v italské lize.

Italská fotbalová liga - 26. kolo:
Cagliari - Udine 3:0 (18. Ibarbo, 81. Vecino, 89. Ibraimi)
Bergamo - Chievo 2:1 (21. Carmona, 85. Cigarini - 72. Dainelli)
FC Janov - Catania 2:0 (14. Antonelli, 85. Sturaro)
FC Turín - Sampdoria Janov 0:2 (7. Okaka, 79. Gabbiadini)
Hellas Verona - Boloňa 0:0
Sassuolo - Parma 0:1 (2. Parolo)
Livorno - Neapol 1:1 (39. vlastní Reina - 32. Mertens z pen.)
AC Milán - Juventus Turín 0:2 (44. Llorente, 68. Tévez)
Fiorentina - Lazio Řím 0:1 (5. Cana)

Reklama

Související témata: