Hlavní obsah

Juventus - Lazio Řím 3:0Juventus po výhře nad Laziem vede ligu znovu o devět bodů

Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu Turín porazili v 34. kole italské ligy Lazio Řím 3:0 a před druhou Neapolí mají znovu devítibodový náskok. Posledních osm zápasů turínský celek vyhrál a sérii bez porážky prodloužil už na 24 utkání. AS Řím dvěma góly v závěru otočil duel s FC Turín a zvítězil 3:2, z třetího místa tak na Neapol ztrácí pět bodů. Nedařilo se aspirantům na následující umístění: Inter podlehl na hřišti FC Janov 0:1 a Fiorentina prohrála 1:2 v Udine.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Fotbalisté Juventusu slaví s fanoušky vítězství nad Laziem Řím.

Článek

Juventus od začátku potvrzoval proti Laziu roli favorita, z gólu se poprvé radoval v 39. minutě, když se po Pogbově prudké přihrávce prosadil Mandžukič. Krátce po změně stran přišla další komplikace pro hosty, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Patric, a po chvíli dostal Juventus k dispozici také pokutový kop, který proměnil Dybala.

Argentinský útočník v 64. minutě přidal další gól a v této sezoně si připsal už 16 zásahů. V tabulce střelců se posunul na druhé místo za nedostižného Higuaína z Neapole. Juventus počtrnácté za sebou doma vyhrál, v posledních devíti zápasech na svém stadionu navíc udržel čisté konto. Už nyní má jistotu účasti v základní skupině příštího ročníku Ligy mistrů.

Dlouho to vypadalo, že AS Řím bude pokračovat v nepřesvědčivých výkonech z poslední doby. Ještě v 86. minutě prohrával s FC Turín 1:2, pak ale na hřiště nastoupil Totti a dvěma rychlými góly otočil zápas. Nejprve skóroval po Pjaničově centru a o dvě minuty později proměnil penaltu nařízenou po Glikově ruce. AS Řím neprohrál už 13 zápasů za sebou, v deseti z nich získal tři body.

Čtvrtý Inter nestačil venku na FC Janov, v 77. minutě rozhodl jediným gólem utkání De Maio a potvrdil, že se jeho týmu doma daří: na svém stadionu vyhrál posledních pět utkání. Zaváhání Interu nevyužila pátá Fiorentina, která podlehla 1:2 v Udine. V 53. minutě vstřelil vítězný gól domácích Théréau.

Italská fotbalová liga - 34. kolo:
Sassuolo - Sampdoria Janov 0:0
AS Řím - FC Turín 3:2 (87. a 89. z pen. Totti, 66. Manolas - 35. Belotti z pen., 80. Martínez)
Chievo - Frosinone 5:1 (47. z pen. a 80. Pellissier, 36. Floro, 58. Rigoni, 60. Sardo - 5. Ciofani)
Empoli - Hellas Verona 1:0 (50. Maccarone)
FC Janov - Inter Milán 1:0 (77. De Maio)
Juventus Turín - Lazio Řím 3:0 (52. z pen. a 64. Dybala, 39. Mandžukič)
Palermo - Bergamo 2:2 (2. Vázquez z pen., 76. Struna - 11. Borriello z pen., 55. Paletta)
Udine - Fiorentina 2:1 (2. Zapata, 53. Théréau - 24. Zárate)

Reklama

Související témata: