Hlavní obsah

Maradona: Juventus získal titul se štěstím, Neapol hrála líp

Řím

Fotbalisté Juventusu Turín v této sezoně získali mistrovský titul s obrovským štěstím. Myslí si to legendární Argentinec Diego Maradona, podle kterého v italské lize hrál mnohem lépe jeho bývalý tým Neapol.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Fotbalisté Juventusu slaví mistrovský titul.

Článek

Suverénní Juventus si zajistil pátý titul za sebou už tři kola před koncem Serie A po pondělní prohře Neapole 0:1 na hřišti AS Řím. "Juve si tohle Scudetto zasloužil, protože se mu povedla dlouhá vítězná šňůra. Ale mám-li být zcela upřímný, pak musím říct, že měli extrémní štěstí," řekl Maradona pro televizní stanici Piuenne.

"I v době, kdy jsem hrával, dávali ze dvou střel na branku čtyři góly. Nekňourám, pouze říkám pravdu, kterou zná celá Itálie. Něco není v pořádku," doplnil pětapadesátiletý někdejší ofenzivní záložník.

Maradona: Rozdílem byla lavička

Mnohem víc se mu líbila hra Neapole, kterou v letech 1987 a 1990 dovedl k prvnímu a poslednímu italskému primátu v klubové historii. "Neapol měla opravdu skvělou sezónu a hrála mnohem lepší fotbal než Juve. Její fanoušci si letos zasloužili víc," prohlásil Maradona.

Podle něj svěřenci Massimiliana Allegriho obhájili titul díky kvalitnějšímu a širšímu kádru. "Opravdovým rozdílem byla lavička. (Trenér Neapole) Maurizio Sarri mezi náhradníky neměl tolik alternativ jako Allegri. Takže přes jejich štěstí nemohu popřít, že Juve má excelentního kouče a skvělý tým," konstatoval Maradona.

Vyzdvihl osmatřicetiletého brankáře a kapitána Juventusu Gianluigiho Buffona. "Pokaždé, když soupeři sahali po gólu, byl tam Buffon, který stále vypadá jako osmnáctiletý mladík. V této sezoně byl klíčový," ocenil bývalý kouč argentinské reprezentace.

Reklama

Související témata: