Hlavní obsah

Juventus - Carpi 2:0Juventus proti Carpi získal desátou výhru v řadě

Řím

Fotbalisté Juventusu porazili ve 36. kole italské nejvyšší soutěže Carpi 2:0 a připsali si už desátou ligovou výhru v řadě. O vítězství rozhodl svým prvním gólem za turínský klub brazilský záložník Hernanes tři minuty před koncem prvního poločasu, konečný výsledek pak krátce před závěrečným hvizdem zařídil Simone Zaza.

Foto: Giorgio Perottino, Reuters

Brankář Juventusu Gianluigi Buffon diriguje spoluhráče v ligovém utkání s Carpi.

Článek

Už jistý mistr tak ve svém prvním zápase po zisku titulu ohrozil naděje nováčka Serie A na udržení v nejvyšší soutěži. Na Carpi se totiž díky vítězství 2:0 nad Sampdorií Janov dotáhlo Palermo, kterému patří osmnáctá, tedy první sestupová příčka. Oba celky mají dvě kola před koncem shodně 35 bodů. O další čtyři zpět je devatenácté Frosinone, beznadějně poslední je už jistý sestupující Verona.

Právě Frosinone se dnes postaralo o překvapení, když remizovalo na hřišti AC Milán a zkomplikovalo domácím boj o evropské poháry. Outsider vedl na San Siru už 2:0 a 3:1, ale o senzační výhru je ve druhé minutě nastavení připravil vyrovnávacím gólem z penalty Jérémy Ménez, navíc Mario Balotelli trefil v závěrečných vteřinách břevno.

Milánský celek díky remíze udržel naději na evropské poháry, ale dvě kola před koncem nemá dobrou výchozí pozici. Na pátou Fiorentinu, která drží poslední příčku zajišťující start v kvalifikaci Evropské ligy, ztrácí na sedmé pozici šest bodů. O bod lépe je na tom šesté Sassuolo.

Italská fotbalová liga - 36. kolo:
Juventus Turín - Carpi 2:0 (42. Hernanes, 80. Zaza),
AC Milán - Frosinone 3:3 (50. Bacca, 74. Antonelli, 90.+2 Ménez z pen. - 2. Paganini, 44. Kragl, 54. Dionisi)
Empoli - Boloňa 0:0
Palermo - Sampdoria Janov 2:0 (19. Vázquez, 85. Gilardino),
Sassuolo - Hellas Verona 1:0 (58. Pellegrini)
Řím - Inter Milán 2:0 (8. Klose, 84. Candreva z pen.)

Reklama

Související témata: