Hlavní obsah

Rekord italské ligy padl! Juventus vysázel za Higuaína balík

Turín
Aktualizováno

Argentinec Gonzalo Higuaín přestoupil z Neapole do Juventusu Turín za 90 miliónů eur (2,4 miliardy korun), což je rekordní částka v italském fotbale. Zároveň je třetím nejdražším fotbalistou na světě. Osmadvacetiletý útočník byl v minulé sezóně s 36 góly králem střelců Serie A a pomohl Neapoli k titulu vicemistra právě za Juventusem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gonzalo Higuaín (vlevo) si ještě jako hráč Neapole kryje míč před Costou ze Sparty.

Článek

Higuaín měl v Neapoli kontrakt ještě na dva roky, z něhož ho Juventus za astronomickou částku vykoupil. Dražší byli v minulosti pouze Gareth Bale a Cristiano Ronaldo, oba si koupil Real Madrid. Za Velšana Balea zaplatil před třemi lety Tottenhamu 100,8 miliónu eur (2,7 miliardy korun), za Portugalce Ronalda dal Real v roce 2009 Manchesteru United 94 miliónů eur (2,5 miliardy).

V novém působišti je pro rodáka z francouzského Brestu Higuaína připravena smlouva na čtyři roky. Na jihu Itálie působil od roku 2013 po příchodu z Realu Madrid. Naplno zazářil v uplynulém ročníku, v němž nastřílel více gólů než v předchozích dvou dohromady a překonal 66 let starý rekord v počtu branek za ligovou sezónu legendy AC Milán Gunnara Nordahla.

Na informace o jeho odchodu k rivalům do Juventusu reagovali mnozí neapolští fanoušci tradičně vášnivě a v centru města trhali o víkendu jeho fotografie a pálili dresy s číslem 9.

Reklama

Související témata: