Hlavní obsah

Kapitán Interu Icardi si znepřátelil ultras. Přivedu kriminálníky z Argentiny a ti je zabijí, napsal

Útočník Interu Milán Mauro Icardi upadl v nemilost u tvrdého jádra fanoušků Nerazzurri kvůli tomu, jak je vykreslil ve své nedávno vydané autobiografii. Příznivci soupeře Sparty Praha v Evropské lize požadují, aby byl argentinský fotbalista zbaven kapitánské pásky. To sice vedení klubu odmítlo, ale Icardi od něj dostal pokutu a knihu bude muset upravit.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Mauro Icardi z Interu při utkání s Cagliari.

Článek

Icardi v jedné kapitole popsal, jak v únoru 2015 po prohře 1:3 na hřišti Sassuola daroval svůj dres malému fanouškovi, ale jeden ze šéfů ultras ho chlapci vzal a hodil zpátky na hřiště. Icardi se pak do něj verbálně pustil, za což ho prý spoluhráči velebili jako hrdinu. Podle naštvaných "tifosi" si však Icardi celou historiku přikrášlil.

Icardi ve své autobiografii také členům diváckého kotle vyhrožoval. "Kolik jich je? Padesát? Sto? Dvě stě? Dobře, přivedu víc než stovku kriminálníků z Argentiny a ti je na místě zabijí. Pak uvidíme," napsal rodák z Rosaria, který se dříve "proslavil" tím, že spoluhráči v Sampdorii Maximu Lópezovi přebral manželku.

V nedělním zápase italské ligy s Cagliari proto přivítalo Argentince na San Siru několik urážlivých transparentů i pískot. Icardi v prvním poločase neproměnil penaltu, což část fanoušků Interu dokonce ocenila potleskem, a milánský celek doma nečekaně prohrál 1:2. Po utkání pak údajně zhruba 40 ultras zaútočilo na fotbalistovo auto a další transparent vyvěsili blízko jeho domu.

Viceprezident Interu Javier Zanetti označil Icardiho vyjádření v publikaci za nepřijatelné a připustil, že argentinský reprezentant může přijít o pásku. "Nemůžeme akceptovat takové chování od našeho zaměstnance. Bohužel budeme muset jednat. Fanoušci jsou nejdůležitějším elementem, stojí při nás a my bychom je měli respektovat," prohlásil bývalý argentinský obránce a dlouholetý kapitán milánského celku.

Po schůzce s hráčem vedení Interu rozhodlo, že Icardimu kapitánskou pásku ponechá, ale fotbalista zaplatí pokutu a inkriminované pasáže bude muset v knize vynechat. "Rád bych se omluvil a udělám vše pro to, aby tyto stránky z knihy zmizely. Nechtěl jsem se nikoho dotknout, nikoho klamat ani zastrašovat," napsal Icardi na klubovém webu.

Třiadvacetiletý Icardi přišel do Interu v roce 2013 ze Sampdorie Janov, loni se stal kapitánem a na začátku října prodloužil smlouvu do roku 2021. V této sezóně vstřelil v osmi ligových zápasech šest branek, jeho tým je však až na jedenáctém místě tabulky.

Reklama

Související témata: