Hlavní obsah

Milióny rozhodly! Donnarumma zůstává v AC Milán, klubu se upsal do roku 2021

Milán

Brankářský talent Gianluigi Donnarumma nakonec zůstává v AC Milán. Osmnáctiletý fotbalista prodloužil se slavným klubem smlouvu do roku 2021 a vydělá šest miliónů eur ročně (157 miliónů korun). Gólmanův agent Mino Raiola navíc domluvil v Miláně angažmá i jeho staršímu bratrovi Antoniu Donnarummovi, který naposledy chytal za řecký Asteras Tripolis.

Foto: Claude Paris, ČTK/AP

Italský brankář Gianluigi Donnarumma oslavuje se spoluhráčem Stephanem El Shaarawym výhru

Článek

Před měsícem Donnarumma odmítl prodloužit s Milánem smlouvu, kterou měl ještě na jednu sezonu, a zdálo se, že AC o svou mladou hvězdu přijde. Podle italských médií mu vedení nabízelo nový kontrakt s ročním platem 4,5 miliónu eur plus bonusy. Raiola však prý trval na nízké výstupní klauzuli 10 miliónů eur pro případ, že by se Milán nekvalifikoval do Ligy mistrů, jako se to stalo v uplynulém ročníku, kdy obsadil v Serii A šesté místo.

V nové smlouvě má mít Donnarumma výstupní klauzuli přesahující 70 miliónů eur. Když se Milán nedostane do Ligy mistrů, klesne na 50 miliónů.

O Donnarummu, který je v Itálii považován za nástupce brankářské legendy Gianluigiho Buffona z Juventusu, podle médií stály Real Madrid a Paris Saint-Germain. Po mistrovství Evropy hráčů do 21 let v Polsku se však obě strany vrátily k jednání a nakonec se dohodly.

Reklama

Související témata: