Hlavní obsah

Chceme tým stabilizovat, říká boleslavský trenér Weber po prvním turnaji

Josef PešoutSport.czPrávo

Fotbalisté FK Mladá Boleslav vyhráli přípravný turnaj v Benátkách na Jizerou. Pomohly jim k tomu především penaltové rozstřely, protože si poradili v semifinále se Slovanem Bratislava a ve finále s Bohemians Praha 1905. „Byla to na úvod výborná prověrka,“ konstatoval boleslavský trenér Jozef Weber v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Mladé Boleslavi v ligovém ročníku 2017/18.

Článek

Jak hodnotíte prvenství týmu na dobře obsazeném turnaji?

V týdnu jsme dost trénovali a většinou na konci takového cyklu volíme jeden zápas. Tentokrát jsme program trošku upravili, v pátek jsme měli jen jeden trénink, abychom odehráli další den dvě utkání po sobě. Nevidím v tom problém. Zápas se Slovanem Bratislava měl vynikající úroveň. Došlo až na penalty. Slovan je kvalitním týmem s individualitami a jsme rádi, že jsme si s nimi mohli zahrát. A finále s Bohemkou bylo bojem.

Co změny v hráčském kádru?

Už dříve jsme avizovali, že jich nechceme dělat moc. V poslední době se v Boleslavi hráči hodně točili, teď spíš hodláme mužstvo stabilizovat. Pracujeme znovu s hráči, kteří tady byli na jaře. Taky nastane jeden, dva příchody, aby se kádr trošku oživil.

Jak to vypadá se stoperem Šušnjarem?

Máme čtyři dobré hráče do středu obrany, všichni bojují. V přípravě se ukáže, kteří z nich zůstanou. Šušnjar nastoupil proti Bohemce a proměnil penaltu.

Novou tváří je záložník Jaroslav Diviš z Jablonce...

Může hrát napravo i nalevo. Potřebovali jsme rychlého hráče na kraj středové řady a věřím, že Jarda nám pomůže.

Jak vnímáte ligový los? Začínáte ve Zlíně.

V minulé sezóně jsme venku celkem vyhrávali, doma naopak prohrávali. Losem se proto moc nezaobíráme. Hlavně mě těší, že hráči pochopili, že musí především trénovat a pracovat na hřišti.

Uvažovali jste o ambicích pro příští sezónu?

Chceme skončit v první lize lépe než loni. Cílem by mohla být první šestka.

Reklama

Související témata: