Hlavní obsah

Dukla - Bohemians 1905 0:1Pražské derby rozhodl vlastenec! Klokani vezou z Julisky všechny body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Chlumecký (vlastní) 0 : 1
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Vlastní gól obránce Dukly Martina Chlumeckého rozhodl pondělní dohrávku 3. kola první fotbalové ligy. V malém pražském derby tak díky smolnému zákroku domácího stopera triumfovali Bohemians 1905 (1:0), kteří venku zvítězili poprvé od loňského listopadu. Zatímco Dukla vstoupila do nového ročníku bídně, je stále bez bodu, Klokani už mají na kontě bodů šest.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Bohemians Roman Valeš, Lukáš Juliš a Filip Hašek po utkání 3. kola Fortuna ligy, které hosté vyhráli nad domácí Duklou 1:0

Článek
Fotogalerie

Přitom utkání zahájili lépe domácí, kteří v 11. minutě poprvé zahrozili. Odražený míč po ráně Slováka Schranze doputoval ke Štursovi, který se zjevil až před brankářem Valešem. Ten mu však zmenšil střelecký úhel natolik, že ho Štursa neměl šanci propálit.

Dukla, které chyběl zraněný kapitán Hanousek, byla dál nebezpečná, pokus Barteka zblokovala obrana Klokanů na roh. Jenže zničehonic udeřili hosté. Po levé straně unikl Mašek, jeho přízemní centr si srazil ve skluzu v souboji s Julišem do vlastní sítě Chlumecký. Domácí mohli srovnat těsně před přestávkou, kdy aktivní Podaný adresoval Schranzovi parádní centr, útočník Dukly orazítkoval zblízka hlavou tyč.

Klokani mohli odskočit na rozdíl dvou gólů v 56. minutě, kdy se pokoušel o obstřel střídající Hilál. Jeho technickou ale Rada výtečně vyrazil. Po hodině hry si na perfektní kolmici sběhl z pravé strany Štursa, posunul si míč do pokutového území, těsně minul vzdálenější tyč. V 69. minutě se chytali za hlavu pro změnu hosté: Hilál vyslal do úniku Maška, který postupoval sám na Radu. Ten mu však skluzem šanci na skórování vzal. Záložník Klokanů se gólově neprosadil ani v 82. minutě, kdy v solidní pozici vypálil vedle.

Bohemians 1905 to však mrzet nemuselo, z Julisky si po čtyřech letech odvezli tři body. Naopak Dukla prodloužila trápení, v součtu s uplynulou sezónou prohrála v lize pošesté za sebou.

3. kolo první fotbalové ligy:
Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 0:1 (0:1)
Branka: 25. vlastní Chlumecký. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Vlček. ŽK: Bezpalec - F. Hašek, Valeš. Diváci: 5262.
Dukla: Rada - Miloševič, Bezpalec, Chlumecký, Podaný - Bilovský, Tetour (76. Holenda), Holík - Douděra (76. Brandner), Schranz, Štursa (62. Djuranovič). Trenér: Drsek.
Bohemians: Valeš - Dostál, Krch, Bederka, Bartek - Reiter (66. Vodháněl), Švec, F. Hašek, Vaníček (85. Záviška) - Juliš (54. Hilál), Mašek. Trenér: M. Hašek st.

Reklama

Související témata: