Hlavní obsah

Olomouc - Zlín 1:1Zlín remizoval v Olomouci a počtvrté za sebou nevyhrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
50. Beauguel 0 : 1
76. Texl 1 : 1
Záznam online reportáže

Olomouc

Fotbalisté Zlína ve 12. kole první ligy v Olomouci neudrželi vedení, remizovali 1:1 a prodloužili sérii bez vítězství na čtyři utkání. Sigma v nejvyšší soutěži neprohrála se "Ševci" posedmé za sebou a od března 2008. Moravské derby krátce po pauze gólově otevřel Francouz Jean-David Beauguel precizním přímým kopem, čtvrt hodiny před koncem vyrovnal střídající Jiří Texl.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Zlína Michal Bílek.

Článek

Zlínští byli v úvodu nebezpečnější. Matejov z dálky vypálil nad břevno, branku minula i hlavička Beauguela. Francouzský útočník předtím dostal míč do sítě, ale gól neplatil kvůli jeho ofsajdu. Domácí poté hru vyrovnali a ve 24. minutě podržel Zlín brankář Dostál zneškodněním Plškovy hlavičky.

Závěr prvního poločasu znovu patřil zlínskému týmu. Hnaníček však v dobré pozici trefil pouze Buchtu a ještě větší šanci zahodil v poslední minutě Lukáš Holík, který sám před olomouckým gólmanem zamířil těsně vedle.

I druhý poločas začali lépe "Ševci". Bartošákovu ránu ještě vyrazil Buchta, ale v 50. minutě se postavil k přímému kopu Beauguel a levačkou přesně trefil horní růžek. Byl to pro něj sedmý ligový zásah v sezoně.

Olomoučtí se poté zvedli a soupeře zatlačili. Po závaru v pokutovém území Štěrba minul branku. V 76. minutě Plšek nacentroval do šestnáctky, Nešpor ještě promáchl, ale volný Texl nezaváhal. Pětadvacetiletý záložník se prosadil po minutě na hřišti. Podle opakovaných televizních závěru však byl Nešpor v těsném ofsajdu.

V závěru už se skóre nezměnilo. Ránu domácího Housky po teči bránících hráčů skončila vedle, na druhé straně se zase neujaly pokusy Gajiče a Beauguela.

12. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - Fastav Zlín 1:1 (0:0)
Branky: 76. Texl - 50. Beauguel. Rozhodčí: Rejžek - Nádvorník, Flimmel. ŽK: Sladký, Buchta - Jiráček, Dostál, Gajič, Bartošák. Diváci: 3429.
Olomouc: Buchta - Sladký, Štěrba (75. Texl), Polom (11. Chvátal, 60. Dvořák), Vepřek - Kalvach - Zahradníček, Houska, Plšek, Pilař - Nešpor. Trenér: Jílek.
Zlín: Dostál - Bačo, Buchta, Gajič - Hnaníček, Jiráček - Matejov (90.+2 Libor Holík), Lukáš Holík (70. Hronek), Bartošák - Beauguel, Poznar (80. Jakubov). Trenér: Bílek.

Reklama

Související témata: