Hlavní obsah

Slavia obrala Liberec a jde do čela před Plzeň. Dukla se odrazila ze dna

dos, pn, škvSport.cz
Aktualizováno

Nedělní program 12. kola fotbalové Fortuna ligy nabídl dva zápasy, které výrazně promluvily do postavení na obou koncích tabulky. Slavia už ve 3. minutě vykročila za třemi body v Liberci a domácí hrající od 12. minuty v deseti na vedení sešívaných už nedokázali odpovědět. Pražané tak v tabulce poskočili na první místo s náskokem dvou bodů na Plzeň. Dukla porazila doma Opavu 1:0 a opustila tak poslední příčku tabulky, kam spadlo Slovácko.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Filip Oršula (vlevo) z Liberce a Vladimír Coufal ze Slavie.

Článek
Fotogalerie

Smutným hrdinou duelu v Liberci byl domácí Jan Mikula. Ve 2. minutě potáhl za dres soupeře, viděl žlutou kartu a Miroslav Stoch z nařízeného trestného kopu trefil přesně spodní levý roh liberecké branky. Ve dvanácté minutě navíc bývalý slávista Mikula vyfasoval po dalším zákroku druhou žlutou a putoval předčasně do kabiny.

Slavia byla proti oslabenému soupeři aktivnější, tlak ze závěru prvního poločasu ale k navýšení vedení nezužitkovala. Hned v úvodu druhé půle pálil z hranice šestnáctky Baluta, trefil ale pouze břevno. Vzápětí selhal v tutové pozici Hušbauer, který později rovněž orazítkoval břevno. Potlesku se dočkal domácí gólman Nguyen, když vychytal z blízka pálícího Stocha. Na druhé straně byl blízko gólu Breite, jeho dalekonosný pokus ale těsně minul tyč slávistické branky.

Sešívaní díky třem bodům přeskočili v tabulce Plzeň, která v pátek odvezla jen bod z trávníku Bohemians.

Skuhravý poprvé proti svým

Trenér Roman Skuhravý dovedl Opavu nejen do finále domácího poháru, ale také zpátky do nejvyšší soutěže. Během podzimu však dal přednost rodině, odešel a okamžitě přijal nabídku Dukly. V neděli tak prožíval specifický duel, když šel poprvé proti svému nedávnému týmu jako soupeř.

A dlouho se zdálo, že utkání skončí bezbrankovou remízou. Jenže v 89. minutě se pověsil do vzduchu Slovák Ďurica hlavičkou po rohovém kopu zajistil Pražanům tři body. Dukla se tak posunula na předposlední místo v tabulce, na dno spadlo Slovácko.

Reklama