Hlavní obsah

Emoce! Drama! Slovácko obrátilo bitvu s dvojnásobně oslabenou Spartou. Boleslav neudržela vedení

Praha
Aktualizováno

Ani se začátkem prosince tempo nejvyšší soutěže neopadá. Slovácko v sobotním programu 17. kola fotbalové ligy zdolalo v neskutečně dramatické bitvě Spartu 2:1. Mladá Boleslav hrála s poslední Karvinou 1:1.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jan Navrátil (vlevo) ze Slovácka a Eldar Čivič ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Sparta neproměnila dvě penalty a dohrávala bez vyloučených Guélora Kangy a Eldara Čiviče. První penaltu zahodil Kanga za stavu 0:0, druhou ve vypjatém závěru mohl alespoň srovnat Mihailo Ristič... Trenér Zdeněk Ščasný hned týmu slíbil pokuty.

Jak šly branky? Pražané vedli od 61. minuty gólem Matěje Pulkraba, v 84. minutě ale srovnal Tomáš Zajíc a v nastavení otočil stav z pokutového kopu Marek Havlík.

Sparta počtvrté z posledních pěti kol nevyhrála a může přijít o třetí místo. Naopak Slovácko v lize pod novým trenérem Martinem Svědíkem podruhé za sebou zvítězilo a v neúplné tabulce poskočilo na desátou příčku.

Fotbalisté Mladé Boleslavi potvrdili, že se jim proti Karviné nedaří. Na vedoucí gól domácího Tomáše Ladry odpověděl po změně stran Vojtěch Smrž. Karviná se středočeským soupeřem bodovala popáté z šesti vzájemných ligových zápasů. Slezané získali první bod pod novým trenérem Norbertem Hrnčárem a ukončili sérii porážek, která se zastavila na čtyřech. Mladá Boleslav nevyužila šanci bodově dotáhnout v tabulce sedmý Liberec.

Program 17. kola:
Pátek
Teplice - Liberec 1:0
Sobota
Ml. Boleslav - Karviná 1:1
Branky: 12. Ladra - 56. Smrž
Slovácko - Sparta 2:1
Branky: 84. Zajíc, 90.+3 Havlík z pen. - 61. Pulkrab
Neděle
15:00 Bohemians - Dukla
15:00 Příbram - Ostrava
17:00 Plzeň - Olomouc
Pondělí
17:00 Jablonec - Zlín
18:00 Opava - Slavia

Reklama