Hlavní obsah

Karviná - Jablonec 2:1Karviná překvapivě zdolala Jablonec a opustila poslední místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Wágner 1 : 0
25. Holeš 1 : 1
67. Guba 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Karviné doma překvapivě zdolali Jablonec 2:1, v první lize naplno bodovali po osmi zápasech a posunuli se z posledního na předposlední místo tabulky o skóre před Duklu. Severočeši v nejvyšší soutěži přerušili sérii devíti utkání bez porážky a mohou přijít o třetí příčku. Zápas 18. kola v úvodu gólově otevřel domácí Tomáš Wágner, do přestávky odpověděl Tomáš Holeš a v 67. minutě o karvinském triumfu rozhodl Dávid Guba.

Článek

V úvodu si oba mužstva vytvořila slibnou šanci, ale Wágner ani hostující Holeš nepřekonali brankáře. V deváté minutě už Karvinští rozebrali obranu soupeře, Galuška předložil míč Wágnerovi a ten se zblízka snadno prosadil proti bývalému týmu.

Jablonec se ze šoku vzpamatovával postupně a v 25. minutě srovnal, když Doležal přiklepl balon Holešovi a ten sám před gólmanem Berkovcem nezaváhal. Hosté pak převzali iniciativu. Po půlhodině hry Kubista z dálky minul, do branky se nevešel ani následný Jovovičův přímý kop z dobré vzdálenosti.

Druhé dějství začalo akcí Doležala, který se dostal za karvinské stopery, ale Berkovec mu jasnou šanci včasným vyběhnutím zmařil. Na opačné straně se obtočil Galuška kolem Hanouska, vystřelil, ale balon prošel podél branky do zámezí.

Domácí si v 67. minutě vzali vedení zpátky. Jablonecká obrana zablokovala pokus střídajícího Ba Louy, míč vyletěl do výšky, kde ho přes strnulého Hrubého poslal do sítě Slovák Guba.

Z protiútoku před dorážejícím Doležalem zachránil domácí opět Berkovec. Karviná v závěru odolala náporu soupeře a mohla přidat pojistku, ale ve dvou příležitostech neuspěl Galuška. Slezané tak Jablonec doma porazili v krátkém sledu podruhé, na konci října účastníka Evropské ligy po výsledku 1:0 vyřadili i z MOL Cupu.

MFK Karviná - FK Jablonec 2:1 (1:1)
Branky: 9. Wágner, 67. Guba - 25. Holeš. Rozhodčí: Orel - Pospíšil, Dresler. ŽK: Čolič, Wágner, Ba Loua, Galuška - Jovovič, Lischka, Doležal, Kubista, Považanec, Kratochvíl, Hovorka. Diváci: 2428.
Karviná: Berkovec - Čolič, Krivák, Janečka, Moravec - Dramé, Smrž, Lingr (54. Ba Loua) - Galuška, Wágner (79. Ramírez), Guba (86. Piroch). Trenér: Hrnčár.
Jablonec: Hrubý - Holeš, Hovorka, Lischka, Hanousek - Hübschman (84. Břečka) - Kratochvíl (90. Sobol), Kubista, Považanec, Jovovič (79. Chramosta) - Doležal. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: