Hlavní obsah

Oznámkujte fotbalisty Slavie za výkon v Jablonci

Jablonec nad Nisou

Fotbalisté Slavie zvítězili v posledním utkání ligového podzimu v Jablonci 2:0 a před zimní pauzou znovu odskočili mistrovské Plzni v čele tabulky na rozdíl čtyř bodů. Skóre šlágru 19. kola a souboje dvou účastníků Evropské ligy otevřel z penalty v 18. minutě Milan Škoda a v 70. minutě přidal pojistku Josef Hušbauer.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Slavie se radují z gólu, který z penalty vstřelil Milan Škoda (uprostřed). Vlevo je Tomáš Souček, vpravo Jaromír Zmrhal.

Článek

Slavia oplatila Jablonci srpnovou domácí prohru 0:2 a Severočechy v lize porazila poprvé po jedenácti zápasech. Jablonec po druhé porážce v nejvyšší soutěži po sobě zůstal čtvrtý se ztrátou 16 bodů na Pražany.

Hned dvakrát bylo ve hře video a v obou případech pomohlo Slavii. Nejprve Olayinka při centru trefil do ruky domácího Holeše a rozhodčí Berka nařídil po zhlédnutí záznamu akce na videu penaltu. Kapitán Škoda poté navázal na proměněný pokutový kop z minulého kola a poslal sešívané do vedení.

Pět minut po přestávce doklepl míč do sítě domácí Kratochvíl a Berka nejprve branku uznal, po zhlédnutí videozáznamu ale gól odvolal, neboť posoudil Chramostův střet s Kolářem jako faul.

Reklama

Související témata: