Hlavní obsah

Výzva pro Haška. Hned první zápas bude derby proti tátovi s bráchou

Praha

Půl roku byl rodinný klan zase pohromadě. Teď se fotbalová dynastie Hašků trhá. Třiadvacetiletý záložník Martin se z Ďolíčku vrací na Letnou. A hned první jarní duel jeho Sparta sehraje proti Bohenians, kde zůstávají jeho otec Martin jako trenér a bratr Filip jako hráč. „Motivaci dostat do sestavy bych měl stejnou, ať bychom hráli s kýmkoliv. Ale derby bude zajímavý zápas, na který se těším,“ avizuje Hašek v prvním rozhovoru pro sparťanskou televizi.

Foto: sparta.cz

Martin Hašek se vrací do Sparty.

Článek

Táta měl na konci podzimu jasno. Klokani o jeho staršího syna přijdou a budou muset hledat náhradu do středu zálohy.

„Sparta na Martina uplatnila opci. Předpokládám, že když se chce domluvit s mladým hráčem na profesionální smlouvě, že se nakonec dohodne. Kdy se Sparta s někým nedohodla? Možná s Lotharem Matthäusem, ale to je jiný příběh," tušil Martin Hašek starší.

Ještě před koncem kalendářního roku se Martin junior po roce a půl do Sparty opravdu vrátil.

„Nevím, jestli jsem si v hlavě dělal nějaké scénáře, jestli se vrátím za rok nebo za dva. Určitě jsem věřil, že na to mám," líčí.

V Ďolíčku vyzrál. „Když jsem odcházel, tak jsem měl za sebou první sezonu v lize. Po většinu času na pravém záložníkovi, což není můj primární post. Od té doby jsem odehrál desítky zápasů. Člověk se vyvíjí, sílí mentálně i fyzicky, nabírá zkušenosti. Řekl bych, že jsem celkově lepší hráč než před rokem a půl," srovnává.

Během zimní přípravy se ukáže, do jaké role ho Sparta bere.

„Doufám, že budu natolik dobrý, že budu hrát co nejvíc zápasů, pomůžu Spartě vyhrávat a že se společnými silami dostaneme tam, kde bychom chtěli být," říká Hašek, který je po švédském reprezentačním záložníkovi Davidu Mobergu Karlssonovi z Norrköpingu druhou posilou pátého týmu ligové tabulky.

Reklama

Související témata: