Hlavní obsah

Sparta letí do Španělska, na palubě je i Dočkal

Praha

Sešívaní si pobyt poblíž Marbelly pochvalovali, teď je na populární adrese vystřídají jejich letenští rivalové. Fotbalisté pražské Sparty odlétají na soustředění do Španělska za pár okamžiků a na palubě letadla nechybí ani záložník Bořek Dočkal. Jeho případný návrat z Číny je zatím velmi náročnou operací, kapitán národního týmu se však chce i nadále připravovat se Spartou. Proto na vlastní náklady odlétá s týmem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal po vítězství nad Southamptonem. Jak daleko je jeho návrat do Sparty...?

Článek

Chtěl by se vrátit na Letnou, také Sparta o něj eminentně stojí. Jenže Bořek Dočkal není svým pánem. Ještě dva roky je smluvně vázán v Číně. A právě klub Che-nan Ťien-jie, v němž se momentálně mění vedení, bude mít rozhodující slovo.

Podle zákulisních informací zatím Číňané požadují odstupné přibližně 230 milionů korun. Tedy cenu, za kterou Dočkala před dvěma lety koupili. Takový balík je pro Spartu logicky mimo realitu a její možnosti.

Pražané nicméně neztrácejí naději, proto se Dočkal bude i nadále připravovat s nimi.

Na jih Evropy cestují i Matěj Hanousek a Filip Panák, jejichž příchody do klubu se administrativně dokončují. Chybí naopak David Lischka, jehož příchod prozatím stoply výsledky zdravotních testů.

Do Španělska podle očekávání neletí Vatajelu, Kaya, Vukadinovič či Mebrahtu, s nimiž už klub nepočítá.

Kaya se vrací domů

Turek Semih Kaya je na odchodu zpět do Galatasaraye Istanbul, odkud před rokem a půl na Letnou přestoupil. Oba kluby jsou domluvené na hostování do konce sezony. Sedmadvacetiletý stoper už podle tureckých médií prošel lékařskou prohlídku a zbývá doladit poslední detaily.

Podle médií bere ve Spartě milion korun měsíčně. Turecký velkoklub by teď měl jeho plat převzít, součástí dohody bude i opce na přestup.

O Rumuna Vatajelua usiluje Jablonec. Vukadinoviče by bral Baník, jenže Sparta údajně nesouhlasí, aby šlo jen o hostování. Ostravští se tak zaměřili na Mebrahta, který by se líbil také Dukle či Bohemians.

Tal Ben Chaim stále pokračuje v rekonvalescenci po zranění a operaci kolene v Izraeli.

Reklama

Související témata: