Hlavní obsah

Slavia zlomila Teplice. Plzeň zaváhala. Slovácko udrželo těsné vedení, debakl pro Příbram

dos, vapSport.cz
Aktualizováno

Vítání jara začíná naplno. V boji o titul vykročila lépe Slavia, v závěrečné desetiminutovce zlomila Teplice a udolala je 2:0, zatímco Plzeňští o pár desítek minut dříve jen remizovali v Mladé Boleslavi (1:1). V dalších sobotních zápasech 20. kola fotbalové Fortuna ligy Karviná remizovala s Opavou 1:1, Liberec rozdrtil Příbram 4:0, Slovácko vyhrálo ve Zlíně 1:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Souček se raduje po gólu z penalty proti Teplicím.

Článek
Fotogalerie

Slávisté vyhráli až díky gólům v závěru. Před šlágrem na plzeňské půdě v příštím týdnu zvýšili náskok v čele tabulky před Viktorií na šest bodů.

Červenobílé poslal v 82. minutě do vedení z penalty Tomáš Souček a záhy přidal pojistku střídající Mick van Buren. Hosté dohrávali bez vyloučeného Michala Jeřábka.

Sešívané proženeme, vyhlásili viktoriáni. První pokus o stahování čtyřbodového manka po podzimu měla Plzeň v Mladé Boleslavi, kde vyhrála jediné z posledních tří ligových utkání. A nedařilo se jí ani tentokrát.

Nenavázala na podzim a přerušila sérii pěti soutěžních výher. Ztratila zraněného Lukáše Hejdu.

Ševcům první soutěžní zápas pod taktovkou nového kouče Romana Pivarníka nevyšel. Pod jediný gól se podepsal chybou domácí brankář Stanislav Dostál, Zlín v lize prohrál počtvrté za sebou. Naopak hosté získali od příchodu kouče Martina Svědíka 12 z 15 možných bodů.

Liberec přerušil sérii čtyř ligových zápasů bez výhry, potvrdil, že Příbram je pro něj příjemným soupeřem. Zvítězil nad ní v šestém vzájemném zápase v řadě. Premiéru v české lize gólem oslavil Libor Kozák.

Karviná se po remíze v tabulce vrátila na patnácté místo před Duklu, Opava je devátá. Nováček na úvod jara vedl od 13. minuty po gólu Václava Jurečky, ale domácí o dvě minuty později srovnali Tomášem Wágnerem a jeho šestým gólem v této sezoně nejvyšší soutěže.

Program 20. kola:
Pátek
Dukla - Ostrava 1:1
Olomouc - Jablonec 1:2
Sobota
Karviná - Opava 1:1
Branky: 15. Wágner - 13 Jurečka
Ml. Boleslav - Plzeň 1:1
Branky: 75. Komličenko z pen. - 37. Beauguel
Liberec - Příbram 4:0
Branky: 20. Hybš, 28. Pešek, 43. Oscar, 62. Kozák
Zlín - Slovácko 0:1
Branka: 47. Dostál vlastní
Slavia - Teplice 2:0
Branky: 82. Souček z pen., 84. Van Buren
Neděle
17:00 Sparta - Bohemians

Reklama